• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Fizioterapeite pastāsta, kas ir ieteicams Covid-19 pārslimojušajiem

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 15:34, 14.03.2021


Covid-19 pārslimojušajiem ar plaušu problēmām ieteicams veikt elpošanas vingrinājumus, kas atjauno elpošanas muskulatūras funkciju, uzlabo plaušu ventilāciju un atvieglo elpošanas sistēmas darbu, skaidro fizioterapijas klīnikas "Spars" vadītāja, fizioterapeite Līga Līdumniece-Šulce.


Foto: Instagram

Kā informēja aptieku tīkls "Euroaptieka", gan Covid-19 saslimšanas laikā, gan pēc tās, nopietni tiek ietekmētas plaušu funkcijas, tādēļ pacientam var būt ierobežota spēja veikt ikdienas aktivitātes, var būt sajūta par elpas trūkumu, sāpes vai spiedoša sajūta krūtīs un sēkšana elpojot.

Fizioterapeite skaidro, ka slimību ierosinātājiem patīk sekla elpa, tādēļ nepieciešams veikt elpošanas, plaušu ventilēšanas un krūšu kurvja mobilitātes uzlabojošus vingrinājumus gan profilaktiski, gan pie dažādām respiratorām saslimšanām.

Līdumniece-Šulce norāda, ka viens no galvenajiem vingrinājumiem ir elpošana caur diafragmu, taču šeit ir svarīgi atcerēties - ja vingrinājumi tiek veikti telpās, tās pirms tam ir jāizvēdina. Viena roka jāuzliek uz krūšu kurvja, otru - uz vēdera. Veicot ieelpas, augšējā roka nedrīkst kustēties, kustas tikai apakšējā roka. Ieelpu nepieciešams veikt, piemēram, trīs sekundes ar vēderu, tad tam kārtīgi jāpiepūšas. Arī izelpa jāveic ar vēderu, taču tai jābūt garākai - aptuveni sešas sekundes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Veselība Latvijas onkoloģe iestājas par sieviešu vakcināciju pret vēzi (+VIDEO)

Šogad ir pēdējais gads, kad darbojas līdzšinējais “Veselības aprūpes pakalpojumu onkoloģijas jomā uzlabošanas plāns".

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.