• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jautājam ārstam. Miegs un tā kvalitāte

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 12:59, 05.12.2019


Neatceros, kad tas sākās, bet sieva visu laiku naktīs ieslēdz guļamistabā televizoru. Viņa nevarot aizmigt klusumā, ir pieradusi pie trokšņa, – un televizors var darboties visu nakti. Esmu ar to samierinājies. Taču pēdējā laikā naktīs redzu visādus murgus un no rīta pamostoties jūtos noguris. Sievai viss kārtībā, tāpēc viņa nepiekrīt naktsmieram bez blakus skaņām. Kā ieslēgts televizors ietekmē miega kvalitāti?
Viktors


Publicitātes foto.

Tas var radīt bezmiegu, hroniskas galvassāpes, pazeminātas koncentrēšanās spējas un ietekmēt pašsajūtu dienas laikā. Pavisam noteikti tam ir nelabvēlīga ietekme uz miega kvalitāti. Arī citi mājās esošie tehnoloģiskie brīnumi (mobilie telefoni, pārnēsājamais dators vai planšetdators) ietekmē miegu. Televizoram nevajadzētu atrasties guļamistabā, jo pilnvērtīgam miegam ir nepieciešams miers, klusums, svaigs gaiss un ērta guļvieta. Tāpēc ir jāpievērš uzmanība, uz kāda matrača jūs guļat, – arī tas būtiski ietekmē miega kvalitāti. Protams, ir cilvēki, kuriem ir ciešs miegs, ir kuriem – trauslāks, tie pamostas pat no vismazākā trokšņa. Vairāki pētījumi liecina, ka elektronisko ierīču lietošana pirms gulētiešanas nopietni traucē miegam. Lai televizors, dators vai viedtālrunis neietekmētu naktsmieru, no to izmantošanas būtu jāizvairās aptuveni stundu pirms gulētiešanas. Tāpat ir svarīgi iestatīt mazāku ekrāna spilgtumu. Pirms gulētiešanas ieteiktu labāk palasīt kādu grāmatu.
Ģimenes ārste Guna Poikāne


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.