• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eiropas Parlamenta deputāte Melbārde pievienojusies "Jaunajai Vienotībai"

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:56, 22.08.2022


Partiju apvienībai "Jaunā Vienotība" (JV) šodien pievienojusies Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Dace Melbārde, aģentūru LETA informēja partiju apvienībā.


Foto: LETA

Melbārde EP 2019.gadā tika ievēlēta no Nacionālās apvienības (NA) saraksta. Melbārde pārstāvēja NA vairākās valdībās.

Par Melbārdes uzņemšanu partijā "Vienotība" šodien vienbalsīgi lēmusi partijas valde. Politiķe skaidro, ka lēmums par pievienošanos JV ir ilgstošu pārdomu rezultāts, ko primāri noteicis "kopīgs redzējums par Latvijas un Eiropas vērtībām un attīstības prioritātēm".

"Šī redzējuma pamatā ir Latvija kā nacionāla, eiropeiska un demokrātiska valsts un saliedēta un izglītota politiskā nācija, kuras kodolu veido latviešu valoda kā valsts valoda, nacionālā kultūra un vispārcilvēciskās vērtības," pauž Melbārde.

EP deputāte atzīmē, ka viņas motivāciju turpmāk strādāt "Vienotības" komandā ietekmē arī līdzšinējais JV darbs valdībā un "spēja uzņemties atbildību par valsts vadību ļoti sarežģītos apstākļos, ko pēdējos četrus gadus ir nenogurstoši apliecinājis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV)".

Melbārde norāda, ka turpinās darbu EP, "īpašu vērību pievēršot" izglītības, kultūras, mediju un jaunatnes politikas jautājumiem gan Eiropas, gan Latvijas mērogā.

Premjers, JV valdes priekšsēdētājs Kariņš pozitīvi novērtē, ka Melbārde kā pieredzējusi politiķe ar savu intelektuālo kapacitāti darbosies partiju apvienības komandā. "Melbārdes kundzes politiskais briedums ir un būs nozīmīgs kā Latvijā nacionālā mērogā, tā vēl spēcīgākai mūsu pārstāvniecībai EP," uzsver Kariņš.

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, Melbārde kļuva par Latvijas kultūras ministri 2013.gada 31.oktobrī Valda Dombrovska (JV) valdībā, tolaik nomainot demisionējušo kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi (VL-TB/LNNK).

Politiķe ministres amatu saglabājusi arī 2014.gadā, kad darbu sāka Laimdotas Straujumas (JV) valdība, kā arī 2016.gadā, uzsākot darbu Māra Kučinska (ZZS) valdībā.

Nacionālajā apvienībā "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Melbārde iestājās 2014.gada februārī.

Savukārt 2019.gadā toreizējā kultūras ministre paziņoja, ka kandidēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās no VL-TB/LNNK saraksta. Melbārde kļuva par EP deputāti 2019.gada 25.maija vēlēšanās.

Līdzās Melbārdei, Latviju EP pārstāv Ivars Ijabs (AP), Sandra Kalniete (JV), Inese Vaidere (JV), Nils Ušakovs (S), Roberts Zīle (NA), Tatjana Ždanoka (LKS) un Andris Ameriks (GKR).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Lasiet arī

Sabiedrība Profesore Veinberga: «Krievijai ir izdevies iebīdīt vairākas savējās partijas»

Eksperta atklātais paziņojums izraisīja naida vētru komentētāju vidū.

Sabiedrība Smiltēns uzteic Rinkēviču par risinājumu prasīšanu partijām

Pozitīvi vērtējama Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča pieeja gaidāmajās konsultācijās ar Saeimas partiju frakcijām, prasot risinājumus ekonomikas, valsts drošības un citos jautājumos, aģentūrai LETA uzsvēra "Apvienotā saraksta" (AS) politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Sabiedrība Populārāko partiju vidū LPV kritums par divām pozīcijām. Kas ir līderi?

Jūlijā līdera pozīcijas saglabājusi partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV), par kuru gatavi balsot 12,6% iedzīvotāju un, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, partijai ir neliels popularitātes pieaugums, liecina SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veidotie partiju reitingi.

Sabiedrība Kādreizējā Saeimas deputāte Čigāne nolēmusi izstāties no Vienotības

Kādreizējā Saeimas deputāte Lolita Čigāne nolēmusi izstāties no partijas "Vienotība".