• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Smiltēns uzteic Rinkēviču par risinājumu prasīšanu partijām

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:22, 20.08.2023


Pozitīvi vērtējama Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča pieeja gaidāmajās konsultācijās ar Saeimas partiju frakcijām, prasot risinājumus ekonomikas, valsts drošības un citos jautājumos, aģentūrai LETA uzsvēra "Apvienotā saraksta" (AS) politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.



Saeimas priekšsēdētājs tāpat akcentēja, ka ir jārespektē Valsts prezidentam Satversmes 56.pantā dotās pilnvaras nominēt personu, kurai tiktu uzticēta valdības veidošana.

Tāpēc jautāts, vai sagaida, ka Rinkēvičs premjera amatam nosauks "Jaunās vienotības" (JV) Ministru prezidenta amata kandidāti, labklājības ministri Eviku Siliņu (JV) vai kādu citu, AS politiķis norādīja, ka, ņemot vērā, ka tas ir paša Valsts prezidenta lēmums, viņš "nespekulēs par šo tēmu".

Smiltēns atzīmēja, ka pašlaik ir sarunu cikls, kurā notiek prezidenta konsultācijas ar frakcijām, lai pārrunātu "reāli paveicamos darbus, sasniedzamos mērķus".

AS politiķis arī sacīja, ka jauno koalīciju visvienkāršāk būtu izveidot no pašreizējiem trim spēkiem - JV, AS un Nacionālās apvienības (NA) -, kas arī būtu labākais risinājums nacionālās drošības interesēs.

Savukārt koalīcijas sastāva pārējo variantu tapšana būtu sarežģītāka, skaidroja Smiltēns.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien, 17.augustā, iesniedza Rinkēvičam demisijas rakstu. Valsts prezidents Rinkēvičs nākamnedēļ uz konsultācijām aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas.

Konsultācijās tiks pārrunāts jaunas koalīcijas veidošanas process un Valsts prezidents noskaidros politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Pasaule Rinkēvičs Viļņā tiksies ar Ukrainas prezidentu Zelenski

atvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien Lietuvas galvaspilsētā Viļņā tiksies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Sabiedrība Rinkēvičs aicina Zimbabvi atbalstīt Ukrainas Miera iniciatīvu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Rīgas pilī ceturtdien tiekoties ar Zimbabves parlamenta priekšsēdētāju Džeikobu Frānsisu Nzvidamilimo Mudendu, aicināja valsti atbalstīt Ukrainas Miera iniciatīvu.

Interesanti fakti Āboltiņa vēstnieces gaitas turpinās Nīderlandē

Līdzšinējā Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa savas darba gaitas turpinās kā vēstniece Nīderlandē.

Sabiedrība Rinkēvičs pieļauj Rēzeknes pilsētas domes atlaišanu

Ja Rēzeknes pilsētas dome nevar vienoties par šī gada budžetu un pasākumiem pašvaldības finanšu stabilizēšanai, tā ar likumu ir jāatlaiž, nerīkojot uzreiz jaunas vēlēšanas, intervijā Latvijas Radio vērtēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.