• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 14:42, 28.04.2024


Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.


Zane priecājas satikt viesus.

Virs mūsu galvām lido neskaitāmi putnu pulki, tie līksmi čivina un laižas uz bagātajām Burtnieka ezera pļavām. Ir saulaina marta pēcpusdiena, un arī mēs dodamies uz teiksmainā Burtnieka pusi pie Zanes Jēgeres, kura jau 21. sezonu saimnieko kempingā.

Sezonas laikā kempingā visbiežāk viesojas latvieši. Tās nereti ir ģimenes ar bērniem vai pāri, neiztikt arī bez makšķerniekiem. Uzņēmums ir draudzīgs daudzbērnu ģimenēm, piedāvājot atlaides. No ārzemju viesiem kempingu iecienījuši igauņi, somi, vācieši un nīderlandieši. Pēdējos gados jūtams kemperu pieaugums, kurus uzņēmēja labprāt arī apkalpo - ar šo auditoriju esot visvieglāk strādāt. Bez nakšņošanas gadās, ka kempingā ierodas kāds viesis, kurš vēlas vienkārši nopeldēties, padzert kafiju vai ieturēt maltīti piknika vietās - arī tas ir iespējams. Zane dalās, ka gadu laikā izveidojies savs klientu loks. Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram. Nesen sākuši reklamēties arī vietnē TikTok. Uzņēmums ir reģistrēts arī nakšņošanas platformā Booking, kempings ir Latvijas Kempingu asociācijas un Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" biedrs.

Lai veiksmīgi darbotos tūrisma jomā, uzņēmējasprāt, primāri ir jābūt biezai ādai, tad prasmei dzirdēt arī labās lietas un klientu ieteikumus, spējai pielāgoties dažādām situācijām un pāri visam - cilvēkmīlestībai un personīgai pieejai. Zane uzskata, ka sadarbība ar citiem tūrisma uzņēmējiem arī ir svarīga. Ja nepieciešamas papildu laivas, var vērsties pie laivu saimnieka, ja kempings ir pilnībā noslogots, ieteikt apkārtējās naktsmītnes, tāpat pastāstīt par vietām, kas vēl pieejamas apskatei tuvumā.

Nedaudz apdomājusies, uzņēmēja piebilst - ja būtu iespēja visu sākt no sākuma, rīkotos vēl drosmīgāk, lai attīstītos vēl straujāk. Viņa atklāj, ka nākotnei plānu netrūkst. Iesākts jau koncepts pie Andreja Pumpura eposa "Lāčplēsis" iedzīvināšanas kempinga mājiņu nosaukumos un tematikā, kas sasaucas arī ar Laimdotas - senā Burtnieka meitas - tēlu un nostāstiem apvīto, nogrimušo Burtnieka pili. Tāpat ir plāns attīstīt bērnu rotaļu laukumu, veikt dažādus ieguldījumus kempinga mājiņu un infrastruktūras attīstībā. Zane sapņo arī par viesu vizināšanu ar kuteri pa ezeru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kāpēc ir interesanti braukt uz Auci (+VIDEO)

1616. gadā rakstos pirmoreiz pieminēta Vecauces muiža, kurā tika sasaukts Kurzemes un Zemgales hercogistes landtāgs.

Interesanti fakti Cirgaļu skatu tornis - izcils tūrisma galamērķis Vidzemē (+VIDEO)

Aizsargājamo ainavu apvidus "Ziemeļgauja" aptver unikālu teritoriju gar Gauju.

Sabiedrība Visā Latvijā var piedzīvot mājas kafejnīcu viesmīlību (+VIDEO)

Piedāvājumā būs ēdieni, kas gatavoti pēc labākajām tradīcijām.

Interesanti fakti Lielbritānijas tūroperatori priecājās par Latvijas piedāvājumu (+VIDEO)

Baltija atbilst šīs vasaras modei "coolcation", kas nozīmē izvēlēties brīvdienu ceļojumu uz vietām ar vēsāku klimatu.