• Ina,
  • Ināra,
  • Inārs,
  • Valija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 14:42, 28.04.2024


Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.


Zane priecājas satikt viesus.

Virs mūsu galvām lido neskaitāmi putnu pulki, tie līksmi čivina un laižas uz bagātajām Burtnieka ezera pļavām. Ir saulaina marta pēcpusdiena, un arī mēs dodamies uz teiksmainā Burtnieka pusi pie Zanes Jēgeres, kura jau 21. sezonu saimnieko kempingā.

Sezonas laikā kempingā visbiežāk viesojas latvieši. Tās nereti ir ģimenes ar bērniem vai pāri, neiztikt arī bez makšķerniekiem. Uzņēmums ir draudzīgs daudzbērnu ģimenēm, piedāvājot atlaides. No ārzemju viesiem kempingu iecienījuši igauņi, somi, vācieši un nīderlandieši. Pēdējos gados jūtams kemperu pieaugums, kurus uzņēmēja labprāt arī apkalpo - ar šo auditoriju esot visvieglāk strādāt. Bez nakšņošanas gadās, ka kempingā ierodas kāds viesis, kurš vēlas vienkārši nopeldēties, padzert kafiju vai ieturēt maltīti piknika vietās - arī tas ir iespējams. Zane dalās, ka gadu laikā izveidojies savs klientu loks. Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram. Nesen sākuši reklamēties arī vietnē TikTok. Uzņēmums ir reģistrēts arī nakšņošanas platformā Booking, kempings ir Latvijas Kempingu asociācijas un Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" biedrs.

Lai veiksmīgi darbotos tūrisma jomā, uzņēmējasprāt, primāri ir jābūt biezai ādai, tad prasmei dzirdēt arī labās lietas un klientu ieteikumus, spējai pielāgoties dažādām situācijām un pāri visam - cilvēkmīlestībai un personīgai pieejai. Zane uzskata, ka sadarbība ar citiem tūrisma uzņēmējiem arī ir svarīga. Ja nepieciešamas papildu laivas, var vērsties pie laivu saimnieka, ja kempings ir pilnībā noslogots, ieteikt apkārtējās naktsmītnes, tāpat pastāstīt par vietām, kas vēl pieejamas apskatei tuvumā.

Nedaudz apdomājusies, uzņēmēja piebilst - ja būtu iespēja visu sākt no sākuma, rīkotos vēl drosmīgāk, lai attīstītos vēl straujāk. Viņa atklāj, ka nākotnei plānu netrūkst. Iesākts jau koncepts pie Andreja Pumpura eposa "Lāčplēsis" iedzīvināšanas kempinga mājiņu nosaukumos un tematikā, kas sasaucas arī ar Laimdotas - senā Burtnieka meitas - tēlu un nostāstiem apvīto, nogrimušo Burtnieka pili. Tāpat ir plāns attīstīt bērnu rotaļu laukumu, veikt dažādus ieguldījumus kempinga mājiņu un infrastruktūras attīstībā. Zane sapņo arī par viesu vizināšanu ar kuteri pa ezeru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA "Velve" par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsardzības process (TAP), aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Ekonomika Pārtikas rūpniecība veido līdz 20% no mūsu valsts eksporta (+VIDEO)

Šodien Jelgavā spriedīs par ražošanas efektivitāti.

Ekonomika Latvijā ir izstrādāta datorprogramma būvniecības procesam (+VIDEO)

Eksperimentālais rīks ļauj viegli ielādēt dažādu disciplīnu modeļus.

Ekonomika Eksperts: privātmājas būvniecība Latvijā vidēji izmaksā 200 000 eiro (+VIDEO)

Svarīgi ir ne tikai zemi iegādāties, bet arī pārliecināties par tās atļauto lietošanu.

Lasiet arī

Ekonomika Tūrisma bizness Latgalē piedzīvo nopietnas problēmas (+VIDEO)

Publiskā un privātā sektora konkurence izmitināšanas jomā, var negatīvi ietekmēt gan mazo un vidējo uzņēmumu dzīvotspēju.

Sports Taku skrējienu seriāls «Stirnu buks» dodas uz Suitu zemi (+VIDEO)

Pirmajā sezonas posmā Saulkrastos piedalījušies 4265 taku skrējēji, nūjotāji un gājēji.

Ekonomika Digitālajās platformās rezervēto viesu nakšu skaits pērn pieaudzis par 21,6%

Latvijā pagājušajā gadā tika pavadīti 1,43 miljoni viesu nakšu, kas rezervētas digitālajās platformās "Booking", "Airbnb", "Expedia" un "Tripadvisor", kas ir par 21,6% vairāk nekā 2022.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) un Eiropas statistikas biroja "Eurostat" sadarbības projektā iegūtie dati.

Interesanti fakti Kalsnavas arborētums aicina apmeklēt brīnišķīgo augu pasauli (+VIDEO)

Apmeklētājus gaida burvju lazdas, tulpjukoki, parūkkoki, čūskegles un vēl daudzi brīnumi.