• Ira,
  • Iraīda,
  • Irēna,
  • Irina
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 12:23, 28.04.2024


Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi, liecina automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzēja "Avis" apkopotie dati.



Tostarp 17% autovadītāju uzskata, ka piektdienā, 13.datumā, jāievēro īpaša piesardzība uz ceļa. Savukārt 11% maina savu maršrutu, ja redz melnu kaķi šķērsojam ceļu.

Aptaujā secināts, ka visbiežāk sevi par māņticīgiem uzskata autovadītāji vecumā no 50 līdz 59 gadiem.

Katram ceturtajam (25%) Latvijas autovadītājam automašīnā atrodas talismans vai kāda cita lieta, kurai tās īpašnieks piedēvē būtisku nozīmi un spēku.

Tikmēr 27% autovadītāju uzskata, ka automašīnas krāsa ietekmē drošību uz ceļa, savukārt 9% autovadītāju tic, ka automašīnas numura zīmē iekļautie cipari vai burti var ietekmēt drošību uz ceļa un veiksmi.

11% autovadītāju uzskata, ka automašīnas iegāde jāveic pareizajā mēness fāzē vai finansiāli veiksmīgā datumā. Šādu atbildi visbiežāk norādījuši aptaujātiem vecumā no 40 līdz 49 gadiem un no 60 līdz 74 gadiem.

Aptauju veica "Avis" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat", aprīlī aptaujājot 752 autovadītājus Latvijā vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Latvijā vērojama ziemeļblāzma

Teju visā Latvijā naktī uz sestdienu redzama ziemeļblāzma, novēroja aģentūra LETA.

Interesanti fakti Astoņās diennaktīs brīvprātīgie izglābuši vairāk nekā 1 200 krupju

Lai arī šogad abinieku migrācija uzsākās netipiski agri, Dabas aizsardzības pārvaldes (pārvalde) kampaņā “Misija-KRUPIS. Izglāb princi!” iesaistījās 149 brīvprātīgie, informēja VS.LV Ilze Reinika, Dabas aizsardzības pārvaldes vecākā komunikācijas speciāliste.

Interesanti fakti Izsolē valsts obligācijas pārdotas 50 miljonu eiro apmērā

Konkurējošajā izsolē piektdien pārdotas iepriekš starptautiskajos tirgos emitētās valsts obligācijas 50 miljonu eiro apmērā, liecina biržas "Nasdaq Riga" sniegtā informācija.

Interesanti fakti Homoseksuāls Ganas pilsonis tiesas ceļā izcīna patvērumu Latvijā

Administratīvā rajona tiesa aprīļa beigās pretēji Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) lēmumam uzdevusi valstij sniegt patvērumu Latvijā kādam homoseksuālam Ganas pilsonim, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Lasiet arī