• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tavars: "Apvienotais saraksts" attiecībā uz Rajevu bija kļūdījies

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:00, 26.09.2023


Nesen opozīcijā nonākušais politiskais spēks "Apvienotais saraksts" (AS) attiecībā uz nu jau bijušo frakcijas kolēģi Igoru Rajevu bija kļūdījies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.



Viņš uzsvēra, ka, ņemot vērā mobilizāciju politikā, kas notika pēc pērnā gada 24.februāra, ir gandrīz neiespējami pārliecināties par ikkatra cilvēka motivāciju - kāda būs katra izvēle, kad būs jāizvēlas starp personisko labumu un ilgtermiņa vērtībām.

"Attiecībā uz Igoru Rajevu jāatzīst, ka esam kļūdījušies," pauda politiķis, piebilstot, ka viņa aiziešana no frakcijas nozīmē, ka frakcija turpinās darbu 14 deputātu sastāvā un notikušais nebūtu jāuztver kā traģēdija.

Tavars norādīja, ka lēmumu par aiziešanu opozīcija esot pieņēmuši visi AS frakcijas deputāti, tostarp Rajevs, atsakoties no amatiem, jo "mūsu vērtību vektoros neietilpst politiskais tirgus".

Rajevs tikmēr tviterī, skaidrojot aiziešanas no AS iemeslus, raksta, ka viņš līdz pēdējam esot aizstāvējis viedokli, ka AS jāiet premjeres Evikas Siliņas (JV) vadītajā valdībā. Viņaprāt, AS bija jāpiekrīt uzaicinājumam un jāturpina strādāt koalīcijā, taču tā vietā esot izskanējušas "tikai atrunas un retoriskas konstukcijas".

AS parlamenta frakcijas līderis pārliecināts, ka vairs nav gaidāmas frakcijas rindu skaitliskas izmaiņas. "Nevar sekot jaunu deputātu atšķelšanās no frakcijas. Šobrīd varu to pateikt cieti," uzsvēra Tavars.

Kā novēroja aģentūra LETA, vairāki AS politiķi pirmdien tviterī aktīvi izplatījuši vēstis par Rajevu kā neuzticamu "uzmetēju". Piemēram, deputāts Didzis Šmits (AS) akcentēja, ka, ja viņš būtu tas, kurš lemtu par pielaidēm valsts noslēpumam, tādas nedotu tiem, kuri "uzmet savus tuvākos". Šmits arī noraidīja Rajeva teikto, ka viņš vienmēr esot bijis par AS dalību valdībā. "Es piedalījos tajā sēdē, kurā "pulkvedis" kā visi citi vienbalsīgi pieņēma lēmumu nepiedalīties šajā valdībā. Virsnieks?" tviterī raksta Šmits.

Kā ziņots, Rajevs kļūs par neatkarīgo deputātu un turpinās darboties kā Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs.

Argumentējot AS frakcijas pamešanu, parlamentārietis aģentūrai LETA teica, ka pēdējā laikā pārāk bieži palicis mazākumā un "cik tad tu ilgi vari būt mazākumā savā viedoklī", tāpēc kaut kādā veidā bijis nepieciešams reaģēt.

"Ja esi visu laiku mazākumā, tad paliec arī par destruktīvu elementu arī apvienībai kā tādai," uzsvēra Rajevs.

Kļūšana par neatkarīgo deputāti automātiski nenozīmējot, ka Rajevs tagad automātiski visos balsojumos atbalstīšot koalīciju un patlaban būtu uzskatāms par 54.balsi koalīcijai. "Nekad nesaki nekad. To es redzēšu, kā tālāk tas viss izskatīsies. Jebkurā gadījumā es balsošu, kā uzskatu par vajadzīgu. Tā koalīcijas prakse man ne ļoti īpaši patīk," uzsvēra Rajevs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Smiltēns uzteic Rinkēviču par risinājumu prasīšanu partijām

Pozitīvi vērtējama Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča pieeja gaidāmajās konsultācijās ar Saeimas partiju frakcijām, prasot risinājumus ekonomikas, valsts drošības un citos jautājumos, aģentūrai LETA uzsvēra "Apvienotā saraksta" (AS) politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Sabiedrība Populārāko partiju vidū LPV kritums par divām pozīcijām. Kas ir līderi?

Jūlijā līdera pozīcijas saglabājusi partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV), par kuru gatavi balsot 12,6% iedzīvotāju un, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, partijai ir neliels popularitātes pieaugums, liecina SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veidotie partiju reitingi.

Sabiedrība Kādreizējā Saeimas deputāte Čigāne nolēmusi izstāties no Vienotības

Kādreizējā Saeimas deputāte Lolita Čigāne nolēmusi izstāties no partijas "Vienotība".

Sabiedrība Partija "Katram un katrai» maina nosaukumu uz "Platforma 21»

Svētdien notikušajā kongresā nolemts, ka partijas "Katram un katrai" nosaukums turpmāk būs "Platforma 21", aģentūrai LETA sacīja partijas valdes locekle Karīna Sprūde.