• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eiropas akciju cenas krītas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 02:47, 15.01.2022


Ņujorka, 15.janv., LETA--AFP. Akciju cenas Eiropas biržās piektdien kritās, bet Volstrītā tās mainījās dažādos virzienos pēc atšķirīgiem banku peļņas rādītājiem un vāja mazumtirdzniecības apgrozījuma, tirgiem turpinot bažīties par stingrāku ASV centrālās bankas monetāro politiku.

Ņujorka, 15.janv., LETA--AFP. Akciju cenas Eiropas biržās piektdien kritās, bet Volstrītā tās mainījās dažādos virzienos pēc atšķirīgiem banku peļņas rādītājiem un vāja mazumtirdzniecības apgrozījuma, tirgiem turpinot bažīties par stingrāku ASV centrālās bankas monetāro politiku.

Volstrītas indeksi "Standard & Poor's 500" un "Nasdaq Composite" noslēdza tirdzniecības sesiju ar kāpumu, bet indekss "Dow Jones Industrial Average" kritās.

Mazumtirdzniecības apgrozījums ASV decembrī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, negaidīti samazinājies par 1,9%, liecina ASV Tirdzniecības ministrijas dati. Šis kritums pārsteidza analītiķus, kuri bija prognozējuši, ka mazumtirdzniecības apgrozījums saglabāsies nemainīgs.

Mičiganas Universitātes veiktā aptaujā konstatēts, ka ASV patērētāju pārliecība janvārī krasi samazinājusies Covid-19 omikrona paveida un inflācijas kāpuma dēļ. 

Banku "JPMorgan Chase" un "Citigroup" akciju cenas kritās, bet bankas "Wells Fargo" akcijas cena pieauga.

Naftas cenas turpināja kāpt, jo ir gaidāms blīvs jēlnaftas tirgus, pieprasījumam atkopjoties no Covid-19 pandēmijas smagākā perioda. 

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" piektdien saruka par 0,6% līdz 35 911,81 punktam, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 0,1% līdz 4662,85 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 0,6% līdz 14 893,75 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 piektdien kritās par 0,3% līdz 7542,95 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 saruka par 0,9% līdz 15 883,24 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 0,8% līdz 7143,00 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piektdien pieauga par 2,1% līdz 83,92 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 1,9% līdz 86,06 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru piektdien kritās no 1,1455 līdz 1,1418 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,3706 līdz 1,3680 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 114,20 līdz 114,25 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 83,57 līdz 83,43 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.