• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


No darba atlaistiem nevakcinētajiem bezdarbnieka pabalstu uzreiz nepiešķirs

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:51, 21.10.2021 3


Saeima šodien noraidīja partijas "Republika" deputātu virzītos likuma grozījumus, kas paredzēja bezdarbnieka pabalstu uzreiz piešķirt nevakcinētajiem, kuri valdības ārkārtējās situācijas rīkojuma regulējuma dēļ zaudēs darbu.


Foto: LETA

Kā aģentūru LETA informēja partijas pārstāve Inese Ozoliņa, Saeimas deputāti, kuri ir "Republikas" biedri, iesniedza likuma grozījumus, kas būtu paredzējuši, ka personām, kuras nav vakcinētas vai kurām nav sertifikāta un kuras zaudēs darbu Ministru kabineta ārkārtējās situācijas rīkojuma "par piespiedu atstādināšanu" dēļ, tiktu piešķirts bezdarbnieka pabalsts no iesnieguma iesniegšanas dienas.

Kā norāda "Republikas" politiķi, bez šāda regulējuma valdības lēmumu dēļ daļa sabiedrības tikšot apzināti atstāta bez ienākumiem un pakļauta nabadzības riskam, kas Latvijā jau tagad ir augsts.

"Republikas" līdzpriekšsēdētājs, bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens pauž, ka valdības lēmumu atstādināt no darba nevakcinētos darbiniekus varot salīdzināt ar slazdu, jo šiem cilvēkiem nebūs iespējas saņemt likumā paredzēto atlaišanas kompensāciju no darbadevēja, savukārt no valsts bezdarbnieku pabalsts pienāksies tikai pēc trim mēnešiem.

"Turklāt tas viss būs rudens un ziemas mēnešos, kad cilvēkiem ir jāmaksā par apkuri un būtiski kāpušas cenas energoresursiem. Šāda situācija skars pietiekami lielu sabiedrības daļu, un tam būs nopietnas sociālās sekas," iepriekš norādīja Ģirģens. Viņa ieskatā valdības pieņemtais regulējums šajā lietā esot vēl viens nepārdomāts lēmums.

Priekšlikumu iesniedza "Republikas" biedri, Saeimas deputāti Kaspars Ģirģens, Ēriks Pucens, Vjačeslavs Dombrovskis un Evija Papule, kā arī partijas "Par cilvēcīgu Latviju" biedre, Saeimas deputāte Ramona Petraviča.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā novembrī bijis augstāks bezdarba līmenis nekā ES vidēji

Latvijā novembrī bezdarba līmenis bija 6,6%, un tas bijis augstāks nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina otrdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Ekonomika Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā pagājušā gada beigās bija 5,7%

Latvijā decembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā novembra beigās, bet par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā 2022.gada beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Ekonomika Banku analītiķi par to, kāds bezdarba līmenis Latviju sagaida nākamā gada beigās

Latvijā bezdarbs nākamā gada beigās varētu būt ap 6-6,7% līmenī, aģentūrai LETA prognozēja banku analītiķi.

Sabiedrība Bezdarbnieku kļuva vairāk

2023.gada novembrī Latvijā bija 61,2 tūkstoši bezdarbnieku.