• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


E-adreses lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 200 000 iedzīvotāju

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 17:34, 02.05.2024


Saskaņā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras datiem, šī gada aprīlī e-adreses lietotāju skaits sasniedzis 200 000 fizisko personu.



Iedzīvotāji un juridiskās personas e-adresē var sazināties gan ar valsts iestādēm, gan pašvaldībām un to iestādēm, gan arī ar juridiskām personām, kam ir deleģēts valsts pārvaldes uzdevums.

Tāpat iedzīvotāji un juridiskās personas e-adresē var sazināties ar tiesu iestādēm, prokuratūru, zvērinātiem tiesu izpildītājiem un maksātnespējas procesa administratoriem.

Visbiežāk iedzīvotāji un juridiskās personas pērn 2023.gadā e-adresē sazinājušās ar tādām valsts iestādēm, kā, piemēram, Uzņēmumu reģistrs, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija, Nacionālais veselības dienests, Latvijas Banka un Valsts policija.

No pašvaldībām visbiežāk e-adresē tika uzrunātas Rīgas pašvaldība, Valmieras novada, Bauskas novada, Ropažu novada, Alūksnes novada un Salaspils novada pašvaldība.

E-adrese ir vienotā, oficiālā digitālā pastkastīte Valsts pārvaldes pakalpojumu portālā "Latvija.gov.lv", kuru var izveidot fiziskas un juridiskas personas, kam ir pieejams kāds no elektroniskās identifikācijas līdzekļiem.

Aktivizējot e-adresi tās lietotāji lielāko daļu valsts un pašvaldību iestāžu sūtīto informāciju un dokumentus saņems elektroniski bez pasta starpniecības un uzticamākā vidē nekā e-pasts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Ceturtdien nav gaidāmas laikapstākļu izmaiņas

Ceturtdien Latvijā saglabāsies silts laiks un atsevišķās vietās valsts austrumu daļā gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti Jelgavas dome senā baznīcā atkal ierauga restorānu (VIDEO)

Virtuve ir aprīkota ar darbam nepieciešamajām iekārtām, kas ir lietotas, bet darba kārtībā.

Interesanti fakti Reņģēdāju festivāls notiks Salacgrīvā (+VIDEO)

Tautā zināmas dziesmas un dejas, un visam pa vidu reņģe - cepta un grilēta.

Interesanti fakti Tiks izsolīta ekskluzīva sala Baltijas jūrā ar apbūves tiesībām (VIDEO)

Pirmdien, 20.maijā, sāksies izsole vienīgajai 100% privātīpašumā esošajai Baltijas jūras salai ar apbūves tiesībām. Tās sākumcena būs 480 000 eiro.

Lasiet arī