• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:34, 02.05.2024


Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.



Francijas prezidents šādu viedokli pauda ceturtdien publicētā intervijā žurnālam "Economist". Makrons sniedza interviju pēc pagājušās nedēļas runas Sorbonnas Universitātē Parīzē, kurā brīdināja, ka Eiropa ir mirstīga un var nomirt daļēji Krievijas agresijas radīto draudu dēļ.

"Es neko neizslēdzu, jo mums ir darīšana ar kādu, kurš neko neizslēdz," atzina Makrons, atbildot uz jautājumu, vai viņš paliek pie gada sākumā sacītā, ka viņš neizslēdz Rietumu karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu.

Vairāki analītiķi uzskata, ka Krievija, iespējams, Ukrainā gatavo jaunu vērienīgu uzbrukumu.

Makrons paziņoja, ka gadījumā, "ja Krievija nolemtu iet tālāk, mums visiem jebkurā gadījumā nāksies uzdot sev šo jautājumu" par karavīru nosūtīšanu. Savu atteikšanos izslēgt šādu soli viņš nodēvēja par "stratēģisku modinātājzvanu maniem kolēģiem". Makrons raksturoja Krieviju kā "reģionālās destabilizācijas spēku" un "draudu eiropiešu drošībai".

"Man ir skaidrs stratēģisks mērķis - Krievija nedrīkst uzvarēt Ukrainā," uzsvēra Makrons. "Ja Krievija uzvarēs Ukrainā, Eiropā nebūs drošības."

"Kurš var izlikties, ka Krievija tur apstāsies? Kāda drošība būs pārējām kaimiņvalstīm, Moldovai, Rumānijai, Polijai, Lietuvai un citām?" retoriski jautāja Makrons.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Lasiet arī

Kultūra Makrons: Depardjē kļuvis par «vajāšanas» mērķi

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien paziņoja, ka izvarošanā un seksuālā uzbrukumā apsūdzētais franču aktieris Žerārs Depardjē, kuru tagad kritizē arī par seksiskiem izteikumiem, ir kļuvis par "vajāšanas" mērķi.

Pasaule Makrons aicina Izraēlu izbeigt Gazas joslas civiliedzīvotāju bombardēšanu

Francijas prezidents Emanuels Makrons piektdien aicināja Izraēlu izbeigt civiliedzīvotāju bombardēšanu Gazas joslā, sakot, ka tai "nav attaisnojuma" un ka viņu nāve izraisa "aizvainojumu".

Pasaule Franču problēmas! Makrons plāno ar likumu cīnīties pret gultas blaktīm

Francijas prezidenta Emanuela Makrona pārstāvētā centriskā partija "Renesanse" gatavos likumprojektu, lai cīnītos pret gultas blakšu izplatību, kas satrauksi sabiedrību.

Pasaule Pārskaitusies Krievija pirmdien izsaukusi Francijas vēstnieku

Krievija pirmdien izsaukusi Francijas vēstnieku, apsūdzot Francijas amatpersonas par atteikšanos nodrošināt Krievijas žurnālistiem piekļuvi prezidenta Emanuela Makrona preses konferencei G20 samita laikā.