• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Policijas kontrolē ir 17 000 no ārzemēm atbraukušie; ir administratīvās lietas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
11:48, 27.10.2020


Policijas kontrolē patlaban atrodas aptuveni 16 887 personas, kurām, atgriežoties no valstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, ir obligāti jāievēro pašizolācijas prasības, informēja Valsts policija.


Foto: Valsts policija

Šis skaitlis katru dienu mainās. 21.oktobrī policija informēja, ka līdz 18.oktobrim aktīvā policijas kontrolē atradās aptuveni 8000 personas, kurām, atgriežoties no ārvalstīm, ir obligāti jāievēro pašizolācija.

Pagājušajā nedēļā, no 19.oktobra līdz 25.oktobrim par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu ir sākts 51 administratīvā pārkāpuma process, no kuriem 20 procesi ir par pašizolācijas neievērošanu.

Tāpat sākti desmit administratīvā pārkāpuma procesi par darba laika turpināšanu izklaides vietās pēc pusnakts, bet vēl 16 administratīvā pārkāpuma procesi sākti par elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā "covidpass.lv" un pieci procesi par distancēšanās prasību neievērošanu.

Arī šoreiz personas, kurām būtu jāievēro pašizolācijas prasības, vieglprātīgi attiekušās pret pašizolācijas ievērošanu, apmeklējot publiskas un sabiedriskas vietas, kur uzturas liels skaits citu cilvēku, norādīja policijā.

Tāpat šī laika posma ietvaros Valsts policija un Pašvaldības policija, ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus ir veikusi 3808 preventīvās pārbaudes, no kurām 1 992 pārbaudes veiktas sabiedriskās ēdināšanas vietās.

Policija atgādina, ka no 12.oktobra visiem, kas ieceļo Latvijā gan ar privāto transportlīdzekli, gan, izmantojot pasažieru pārvadātāju pakalpojumus, obligāti jāaizpilda elektroniskā anketa vietnē "covidpass.lv". Anketas ir iespējams aizpildīt no jebkuras viedierīces un to aizpildīšana ieceļotājiem ir jāveic ne agrāk kā 48 stundas pirms Latvijas robežas šķērsošanas.

Policija izvēles kārtībā var apturēt transportlīdzekli, lai pārliecinātos, vai transportlīdzeklī nav kāda persona, kurai jāaizpilda šī elektroniskā anketa un jāievēro pašizolācija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Lasiet arī

Interesanti fakti E-adreses lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 200 000 iedzīvotāju

Saskaņā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras datiem, šī gada aprīlī e-adreses lietotāju skaits sasniedzis 200 000 fizisko personu.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.