• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā jauns oficiāls grausts - ēka Aleksandra Čaka ielā 34 (+FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:08, 24.10.2020


Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija klasificējusi Aleksandra Čaka ielas 34 ēku par B kategorijas graustu un piemērojusi tās īpašniekiem paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.



Pašvaldībā skaidroja, ka B kategorijas vidi degradējoša būve ir cilvēku apdraudoša būve potenciāli bīstamā tehniskajā stāvoklī, kuras uzturēšanā ir konstatēti acīmredzami nolietojošās būvju konstrukcijas, ir izmantots aizsargtīkls vai līdzīgs risinājums uz būves fasādes vai citām ārējām konstrukcijām, ir bojājumi jumta iesegumos un lietusūdens novadīšanas sistēmas elementos. Būvju sienās vai cokola stāvā ir plaisas, izdrupumi, atšķēlumi vai saistvielu izskalojumi.

Vidi degradējošu būvju komisija norādīja, ka dzīvojamā ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis un pieder pieciem kopīpašniekiem. Ēka atrodas uz 394 kvadrātmetru liela zemesgabala. Rīgas domes Īpašuma departaments vairākkārt vērsās pie kopīpašniekiem, lai tiktu sākti ēkas fasādes atjaunošanas darbi, tomēr atbilde nav saņemta.

Ēku Čaka ielā 34 atzīst par graustu

Vidi degradējošu būvju komisijas sēdē nolēma arī no "graustu saraksta" izslēgt pašlaik pilsētā atjaunotās ēkas. Piemēram, būvi Dzirnavu ielā 1, kuru komisija kā graustu klasificēja 2019.gada septembrī. Patlaban ēkai ir atjaunota fasāde un tās elementiem noņemts aizsargtīkls.

Arī daudzstāvu ēkai Antonijas ielā 13, kura kā B kategorijas vidi degradējoša būve tika klasificēta 2018.gada novembrī, pašlaik ir atjaunota vēsturiskā fasāde un novērsti ēkas uzturēšanas trūkumi. No saraksta izslēdza arī vienstāva mūra ēku K.Barona ielā 130, jo īpašnieki ir atjaunojuši tās fasādi un novērsuši būves degradāciju pilsētvidē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.