• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā notiks konference par lobiju un interešu pārstāvību jaunatnes jomā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 01:54, 16.09.2020


Rīga, 16.sept., LETA. Šodien no plkst.9 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) rīkotā konference "Nākamais solis darbā ar jaunatni", kurā stāstīs par lobiju un interešu ...
Rīga, 16.sept., LETA. Šodien no plkst.9 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) rīkotā konference "Nākamais solis darbā ar jaunatni", kurā stāstīs par lobiju un interešu pārstāvību jaunatnes jomā, aģentūru LETA informēja JSPA.

Aģentūrā skaidroja, ka uzsvars uz lobija un interešu pārstāvības nozīmi darbā ar jaunatni tiks likts ņemot vērā gaidāmo Administratīvi teritoriālo reformu, kas skars Latvijas pašvaldības, kā arī jaunatnes jomas atpazīstamības stiprināšanas nozīmi gan vietējā, gan nacionālā līmenī.

JSPA Starptautiskās sadarbības un atbalsta daļas vadītāja Dita Čudare klāstīja, ka aģentūra jau ceturto gadu aicina jaunatnes jomā iesaistītos uz konferenci par jaunatnes jomas attīstību pašvaldībās. Viņasprāt, lai veicinātu jaunatnes jomas atpazīstamību un prestižu, ir būtiski pārdomāti pārstāvēt savas intereses, tādā veidā soli pa solim veicinot zināšanas un izpratni par jaunatnes jomu arvien plašākai auditorijai.

Čudare norādīja, ka mūsdienās cilvēki Latvijā ar līdzīgām interesēm arvien biežāk sadarbojas, veido kopīgas interešu pārstāvības grupas, lai iegūtu daudz lielāku ietekmi sabiedrībā savām idejām un darbiem. "JSPA tic, ka lobijs ir efektīvs veids, kā veidot dialogu ar lēmumu pieņēmējiem, un ikviens jaunatnes jomā iesaistītais var radīt pozitīvas pārmaiņas savā kopienā," uzsvērusi Čudare.

Plānots, ka konferences tematu loks aptvers dažādas veiksmīgas interešu pārstāvības prakses. Konferenci atklās paneļdiskusija "Interešu pārstāvība jaunatnes jomā šobrīd un nākotnes perspektīvā", kur ar saviem viedokļiem dalīsies izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), Latvijas Jaunatnes Padomes izpilddirektore Renāte Mencendorfa, Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra direktore un domes deputāte Inese Astaševska, jaunatnes politikas eksperts no Lietuvas un Igaunijas jaunatnes darbinieku asociācijas vadītāja.

Paneļdiskusijas tiešraide būs pieejama JSPA "Facebook" kontā.

JSPA informēja, ka, lai veicinātu jaunatnes jomas atpazīstamību un prestižu, šogad konferences mērķis ir iedvesmot, dalīties risinājumos, labās prakses piemēros un palīdzēt jaunatnes jomā iesaistītajiem vēl kvalitatīvākā līmenī ietekmēt jomai svarīgu lēmumu pieņemšanu.

Tika norādīts, ka konferences dalībnieki varēs uzzināt, kā veidot starpnozaru sadarbību jaunatnes jomā, īstenot komunikāciju ar ietekmi, iemācīties vadīt sevi un izmantot sociālo ietekmi kā efektīvu lobija rīku. Tāpat dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar pilsoniskā aktīvisma Lietuvas piemēru, mobilizējot un iesaistot etniskās minoritātes.

Konferencei aicināts pieteikties ikviens jaunatnes jomā iesaistītais - jaunatnes lietu speciālisti, jaunatnes darbinieks, jauniešu centra pārstāvis, biedrības pārstāvis un ikviens interesents, kurš savā darbā vēlas pilnveidot zināšanas un izpratni par darbu ar jaunatni.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.