• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šodien Alojas iedzīvotāji var paust viedokli par novada patstāvības saglabāšanu vai apvienošanu ar Limbažiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 01:50, 09.11.2019


Rīga, 9.nov., LETA. Šodien Alojas iedzīvotāji var paust savu viedokli par novada patstāvības saglabāšanu vai apvienošanu ar Limbažiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā. Iedzīvotājiem būs iespēja savu viedokli izteikt ...
Rīga, 9.nov., LETA. Šodien Alojas iedzīvotāji var paust savu viedokli par novada patstāvības saglabāšanu vai apvienošanu ar Limbažiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Iedzīvotājiem būs iespēja savu viedokli izteikt laikā no plkst.10 līdz 14 Alojas novada domes Valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centrā, Staiceles pilsētas un pagasta pārvaldē, Braslavas pagasta pārvaldē, Brīvzemnieku pagasta pārvaldē.

Kā ziņots, Alojas novada dome nolēmusi līdz šā gada 14.novembrim noskaidrot sava novada iedzīvotāju viedokli par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rosināto administratīvi teritoriālo reformu, rīkojot publisko apspriešanu, kuras laikā iedzīvotājiem jāatbild uz vienu no diviem jautājumiem - par Alojas novadu kā patstāvīgu Latvijas administratīvo teritoriju vai VARAM piedāvāto risinājumu - Alojas novada iespējamo apvienošanu ar Limbažu un Salacgrīvas administratīvajām teritorijām. 

Aizpildot apspriešanas zīmes, atbalsts jāizsaka par vienu no piedāvātajiem variantiem, ja iedzīvotājs vēlēsies, apspriešanas zīmē varēs izteikt arī plašāku viedokli vai argumentus savas izvēles pamatošanai, informēja pašvaldībā.

Publiskajā apspriešanā pašvaldība aicina piedalīties jebkuru 18 gadu vecu Alojas novadā deklarētu iedzīvotāju, kā arī tos, kuriem Alojas novadā ir nekustamais īpašums, arī nepilsoņus.

Savu viedokli iedzīvotāji var paust Alojas novada domes Valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centrā, Alojas pilsētas bibliotēkā, Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrā - bibliotēkā "Sala", Staiceles pilsētas un pagasta pārvaldē, Staiceles pilsētas bibliotēkā, Braslavas pagasta pārvaldē, Vilzēnu bibliotēkā, Braslavas bibliotēkā, Brīvzemnieku pagasta pārvaldē, Puikules bibliotēkā, Ozolmuižā (bijušā bērnu sociālās aprūpes centra "Zīles" ēkā) šo iestāžu darba laikā.

Informācija VARAM sagatavotajā pašvaldību profilā liecina, ka 2018.gada sākumā Alojas novadā dzīvojuši 4680 cilvēki. VARAM prognozē, ka pēc novadu apvienošanas līdz 2030.gadam iedzīvotāju skaits saruks līdz 3731 iedzīvotājam.

Jau ziņots, ka Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu, kas piedāvā reformas rezultātā 119 pašvaldību vietā Latvijā izveidot 39 vietvaras.

Likumprojekts paredz izveidot 34 novadus, kā arī saglabāt republikas pilsētas statusu Rīgai, Jūrmalai, Daugavpilij, Liepājai un Rēzeknei. Attiecīgi plānots, ka reforma neskars minētās piecas republikas pilsētas un arī četrus novadus - Alūksnes, Gulbenes, Līvānu un Salaspils novadus.

Vienlaikus, lai nodrošinātu Olaines novada ģeogrāfisku vienotību, likumprojektā arī ietverts punkts, kas uzdod Olaines un Ķekavas novadu pašvaldībām vienoties par robežas grozīšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Lasiet arī

Interesanti fakti E-adreses lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 200 000 iedzīvotāju

Saskaņā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras datiem, šī gada aprīlī e-adreses lietotāju skaits sasniedzis 200 000 fizisko personu.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.