• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Komisija: Putins uzvar Krievijas prezidenta vēlēšanās ar 87,2% balsu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:00, 18.03.2024


Krievijā tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās pēc 80% vēlēšanu biļetenu apstrādes uzvar Vladimirs Putins ar 87,2% balsu, paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija.



Nikolajam Haritonovam no komunistu partijas ir 4,2% balsu, Vladislavam Davankovam no partijas "Jaunie cilvēki" - 4%, bet Leonīdam Sluckim no liberāldemokrātiem - aptuveni 3,2% balsu.

Provizoriskā vēlētāju aktivitāte bija 74,22%.

2018.gada vēlēšanās Putins tika atkārtoti ievēlēts ar 77% balsu. Toreiz tas bija viņa maksimālais rezultāts.

Preses konferencē Maskavā svētdienas vakarā pēc tam, kad kļuva zināmi provizoriskie vēlēšanu rezultāti, Putins kā savas jaunās (piektās) sešu gadu pilnvaru laikā galvenās prioritātes nosauca uzvaru karā ar Ukrainu. Runājot par karu, Putins, no vienas puses, sacīja, ka viņš nav pret miera sarunām, bet, no otras puses, neizslēdza, ka Krievijas armijai nākotnē tiks uzdots okupēt jaunas Ukrainas teritorijas.

Putins arī pavēstīja, ka nevar izslēgt pilna mēroga karu ar NATO, kā arī apgalvoja, ka Ukrainā jau karo karavīri no alianses valstīm.

Putina inaugurācija viņa piektajam pilnvaru termiņam notiks 7.maijā.

Kā ziņots, tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski bija vienīgi izrāde Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notika no 15. līdz 17.martam.

Pat nerēķinoties ar ierastajām manipulācijām ar balsu skaitīšanas rezultātiem un vēlētāju aktivitāti, jau iepriekš nebija ne mazāko šaubu, ka Putins kārtējo reizi tā dēvētajās vēlēšanās "uzvarēs", paliekot amatā vismaz līdz 2030.gadam, jo Krievijā jau sen nepastāv nekāda reāla opozīcija un visi vērā ņemamie opozīcijas līderi bijuši spiesti vai nu atstāt valsti, atrodas cietumā, vai arī tikuši noslepkavoti.

Saskaņā ar neatkarīgo tīmekļa izdevumu "Meduza" un "Vjorstka" ziņām Kremlis amatpersonām bija izvirzījis uzdevumu nodrošināt, lai par Putinu būtu nobalsojuši vismaz 80% vēlētāju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Pasaule Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslodzītiem cilvēkiem un nekavējoties piekritis šai idejai.

Pasaule Putins paudis gatavību izmantot kodolieročus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija ir gatava izmantot kodolieročus, ja tiks apdraudēts Krievijas valstiskums, suverenitāte vai neatkarība.

Sabiedrība Krievijas prezidenta vēlēšanu laikā Rīgā pie vēstniecības rīkos zibakciju

Krievijas prezidenta "vēlēšanu" laikā Rīgā pie Krievijas vēstniecības tiks rīkota zibakcija, novietojot tur autobusu ar uzrakstu, lai mudinātu balsotājus aizdomāties par izdarītajām politiskajām izvēlēm.

Pasaule Zelenskis: Ukrainas palīdzības lietā Tramps nostājas Putina pusē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzējis republikāņu Baltā nama nominācijas pretendentu Donaldu Trampu, ka viņš nostājas Krievijas diktatora Vladimira Putina pusē, vienlaikus brīdinot, ka bez jaunas ASV palīdzības Kijivai dzīvību var zaudēt miljoniem cilvēku.