• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdis Zatlers: «Kamēr Putinam ļauj iet, viņš ies uz priekšu»‎ (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:27, 19.03.2024


Bijušais Latvijas prezidents uzskata, ka kaimiņvalstij Austrumos ir “brīvā ekonomika”.


Sarunās Krievijā Valsts prezidents Kremļa īpašniekam uzdāvināja Dinamo Rīga hokeja komandas T kreklu ar uzrakstu “Putins”.

Valdis Zatlers ir vienīgais Latvijas Valsts prezidents, kurš devies valsts vizītē uz Krievijas Federāciju. Latviešu politiķis, kurš vairākkārt ticies ar Vladimiru Putinu, uzskatāms par ekspertu Rietumu vērtējumā par Kremļa iecerēm.

"Mums nevajag baidīties it ne maz. Mums vajag strādāt pašiem ar savu sabiedrību, tās stabilitāti un noturību, jo vienmēr potenciālais ienaidnieks vēro pašorganizācijas pakāpi, kā sabiedrība un valsts spēj organizēties savai aizsardzībai. Mūsu Dziesmu un deju svētki ir stingrs signāls. Mūsu sportistu uzvaras ir svarīgs signāls. Mūsu vēsturē ir Baltijas ceļš. Ja to varēja noorganizēt, tas nozīmē, ka cilvēki zina, ko viņi grib, un ir spējīgi sadarboties. Tāds signāls Latvijai ir jāsūta Krievijai, - uzsver Zatlers, -Kāpēc Putins grib karot?! Jā, viņš var runāt par denacifikāciju, cik vien gribas, taču patiesībā viņam vajag papildu cilvēkus un dabas resursus Krievijai. Runa ir gan par labības laukiem, gan par oglēm un atomstacijām. Viņš grib, lai tas viss strādā Krievijas labā. Tas ir koloniālistu karš, un nevajag tajā meklēt neko vairāk".

"Kamēr Putinam ļauj iet, viņš ies uz priekšu. Zināmā mērā Putins ir diezgan prognozējams cilvēks. Vai viņš bija apmierināts ar savu interviju, ko viņš sniedza bijušajam "Fox News" komentētājam Takeram Karlsonam?! Domāju, ka nē. Pieļauju, ka viņš vēlāk šo interviju noskatījās un saprata, ka tā izdevusies citādāka, nekā viņš bija plānojis. Putina vēstījums bija, cik viņš ir "balts un pūkains", ka viņš ir vienīgais, kurš rīkojas pareizi. Viņam neizdevās par to pārliecināt. Domāju, ka šī intervija vairāk bija paredzēta Krievijas iekšējai lietošanai, lai nodotu savai tautai, ka viņš ir vienīgais prezidenta kandidāts un nav nekādas alternatīvas", - tā Zatlers.

"Krieviju nedrīkst novērtēt par zemu. Tā ir pirmā mācība. Atcerieties, izskanēja paziņojumi, ka Krievijai pēc trīs gadiem beigsies nauda, tās ekonomika sabruks. Tā nenotika. Tas diemžēl ir uzdot vēlamo par esošo. Krievijā ir brīva ekonomika - biznesā strādājošie pielāgosies. Nezinu, kā tiek apietas sankcijas, taču arī tur var labu naudu nopelnīt.

Arī militāri Krieviju nevar novērtēt par zemu. Nebeigsies viņiem pēc mēneša raķetes. Tāpat ir jāsaprot, ka Putins ir džudists ar attiecīgu domāšanu, proti, viņš tāpat nepadosies. Viena no Krievijas vājām vietām ir tā, ka krievi nemīl neveiksminiekus. Jāsāk domāt, kā panākt to, lai parādītos Putina neveiksmes. Jāsaka, ka viņa atrašanās pie varas ir atkarīga no tā, cik ilgs būs karš - jo tas būs ilgāks, jo ilgāk valdīs Putins. Atklāti pateikšu, es no viņiem negribu mācīties neko. Esmu dzīvojis Padomju Savienībā, šī Krievija ir daudz nepatīkamāka un bīstamāka valsts, jo nav nekādas atbildības sajūtas par to, kas notiek pasaulē. Ir tikai vēlēšanās visu sagraut - ar viltu, varu, raķetēm, bet sagraut. Patlaban Krievija ir visu problēmu sakne. Krievijas traģēdija ir, ka tai nav citas ideoloģijas, kā vien militārā. Tāpēc arī mums ir jābūt militāri spēcīgiem, lai nevienam neienāktu prātā mums uzbrukt", - pauž Latvijas prezidents (2007-2011).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī