• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:41, 29.04.2024


ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.



Kaut arī ASV amatpersonas uzskata, ka galu galā Putins ir atbildīgs par Navaļnija nāvi, izlūkdienesti nav konstatējuši neapgāžamus pierādījumus, ka Putins būtu tiešā formā licis Navaļniju nogalināt, sacīja amatpersona.

Amatpersona ar žurnālistiem runāja ar nosacījumu, ka tiek ievērota tās anonimitāte, ņemot vērā, ka jautājums ir sensitīvs.

ASV prezidents Džo Baidens drīz pēc Navaļnija nāves sacīja, ka galīgā atbildība gulstas uz Putinu, tomēr Baidens neapsūdzēja Putinu, ka Krievijas diktators būtu tiešā formā devis pavēli Navaļniju nogalināt.

Tolaik Baidens atzina, ka ASV nezina, kas tieši notika ar Navaļniju, tomēr norādīja - "nav šaubu", ka viņa nāve ir "sekas kaut kam, ko Putins un viņa rīkļurāvēji ir izdarījuši".

Krievijas varasiestādes apgalvo, ka Navaļnijs miris dabiskā nāvē. Opozicionāra līdzgaitnieki uzskata, ka viņš ir nogalināts un ka viņa nāvē ir vainīgs Putins.

Navaļnijs cietumā Krievijā nomira 16.februārī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Lasiet arī

Pasaule Maskavā apbedīts Navaļnijs (VIDEO)

Ieslodzījumā mirušais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs piektdien apglabāts Maskavas Borisovas kapsētā netālu no Maskavas upes krastiem.

Pasaule Maskavā notiks Navaļnija bēres

Maskavā piektdien notiks Krievijā ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēres, taču pastāv bažas, ka policija aizturēs tos, kas ieradušies atvadīties.

Pasaule Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā

Krievijā ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā, sociālajā tīklā "X" pavēstīja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

Pasaule Navaļnija līdzgaitnieki apgalvo, ka viņu gatavojās apmainīt

Cietumā nonāvētā Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki pirmdien paziņoja, ka bija gandrīz panākta vienošanās par viņa atbrīvošanu ieslodzīto apmaiņā.