• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis: Ukrainas palīdzības lietā Tramps nostājas Putina pusē

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 22:13, 26.02.2024


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzējis republikāņu Baltā nama nominācijas pretendentu Donaldu Trampu, ka viņš nostājas Krievijas diktatora Vladimira Putina pusē, vienlaikus brīdinot, ka bez jaunas ASV palīdzības Kijivai dzīvību var zaudēt miljoniem cilvēku.


Foto: Sky News

Ukrainas prezidents sniedza interviju amerikāņu telekanālam CNN laikā, kad ASV prezidents Džo Baidens cenšas rast izeju no strupceļa Kongresā, kur Trampa republikāņu partija iebilst pret 61 miljarda dolāru lielu jaunu palīdzību Ukrainai.

Es "nevaru saprast, kā Donalds Tramps var būt Putina pusē", sacīja Zelenskis, norādot, ka tas ir "neticami".

Kaut arī Tramps laikā, kad bija prezidents, ir ticies ar Putinu, viņš Krievijas diktatoru nesaprot, pieļāva Ukrainas prezidents.

"Man šķiet, ka Donalds Tramps nezina, kas ir Putins," sacīja Zelenskis. "Man nešķiet, ka viņš saprot, ka Putins nekad neapstāsies."

Tramps atbalstu nodēvējis par izšķērdīgu un cenšas sasaistīt debates par Ukrainu ar Baidena politiku attiecībā uz migrantiem, kas ASV cenšas iekļūt no Meksikas.

Viens no Trampa atbalstītāju nometnes ASV senatoriem Džeimss Deivids Venss šomēnes Minhenes drošības konferencē sacīja, ka ASV atbalsts Ukrainai "kaujaslaukā realitāti būtiski nemainīs".

Zelenskis intervijā aicināja Vensu apmeklēt fronti.

"Viņš sapratīs, ka miljoni cilvēku tiks nogalināti" bez jauna ASV atbalsta, sacīja Zelenskis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Pasaule Tramps sola nepamest NATO, kamēr dalībvalstis maksā savu daļu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps izteicies, ka gadījumā, ja viņš uzvarēs ASV prezidenta vēlēšanās, viņš nepametīs NATO, kamēr vien alianses Eiropas partneri maksā savu daļu.

Pasaule Tramps ieguvis pietiekamu balsu skaitu republikāņu nominācijas nodrošināšanai

ASV bijušais prezidents Donalds Tramps otrdien sasniedza nepieciešamo delegātu skaitu, lai nodrošinātu Republikāņu partijas nomināciju startam prezidenta vēlēšanās novembrī.

Pasaule Nikija Heilija beidz ASV prezidenta vēlēšanu kampaņu

Vienīgā vēl atlikusī vērā ņemamā Donalda Trampa sāncense cīņā par nominēšanu startam no Republikāņu partijas novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās Nikija Heilija trešdien paziņoja par savas kampaņas izbeigšanu.

Pasaule Baidens un Tramps triumfē «Lielās otrdienas» priekšvēlēšanās

ASV prezidents Džo Baidens un eksprezidents Donalds Tramps otrdien triumfēja savu partiju priekšvēlēšanās tā dēvētajā Lielajā otrdienā, kad vienlaikus tika izcīnītas demokrātu un republikāņu nacionālo konventu delegātu balsis turpat vai trešdaļā štatu.