• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Somija aizliegs iebraukšanu no Krievijas ar velosipēdiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 21:47, 13.11.2023


Somija aizliegs iebraukšanu no Krievijas ar velosipēdiem, ziņo Krievijas vēstniecība Helsinkos.



Jau kopš 9. novembra ar velosipēdiem ir aizliegts iebraukt Somijā caur Vālimā, Nuijamā un Imatras robežšķērsošanas punktiem, bet pilnībā tas tiks aizliegts no 15. novembra.

Somija iepriekš paziņoja, ka kopš vasaras beigām pie robežas ar Krieviju sāka pieaugt nelegālo migrantu skaits no trešajām valstīm. Daudzi no viņiem mēģināja šķērsot robežu ar velosipēdiem.

Krievijas un Somijas robežu ir aizliegts šķērsot kājām. Kā uzsvēra Somijas robežsardze, iebraukšana ar velosipēdiem ir atļauta, pamatojoties uz robežsargu vienošanos, lai pierobežas rajonu iedzīvotāji, kuriem nav automašīnu, varētu veikt īsus vienas dienas braucienus.

Taču pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā Krievijas pilsoņi, tostarp pierobežas teritoriju iedzīvotāji, parasti vairs nevar ieceļot Somijā ar tūristu vīzu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Pasaule Somijā notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta

Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā cīņa norisināsies starp kādreizējo premjerministru Aleksandru Stubu, kurš pārstāv konservatīvos, un zaļo pārstāvi bijušo ārlietu ministru Peku Hāvisto, kas startē kā neatkarīgais kandidāts.

Pasaule Somijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvar Stubs

Somijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien uzvarējis bijušais premjerministrs Aleksandrs Stubs, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Pasaule Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanas

Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanas, kurās galvenā cīņa norisināsies starp konservatīvo bijušo premjerministru Aleksandru Stubu un bijušo ārlietu ministru Peku Hāvisto, kuru izvirzījuši zaļie.

Pasaule Somija: Krievija cenšas nelegālos imigrantus vervēt spiegošanai

Krievija mēģina nelegālos imigrantus, kas ierodas Somijā, rekrutēt kā spiegus, otrdien paziņojis Somijas Drošības un izlūkošanas dienests (SUPO).