• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Somijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvar Stubs

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 08:47, 29.01.2024


Somijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien uzvarējis bijušais premjerministrs Aleksandrs Stubs, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.


Foto: LETA

Ņemot vērā to, ka neviens no kandidātiem nav ieguvis vairāk nekā pusi balsu, 11.februārī tiks rīkota vēlēšanu otrā kārta, kurā Stubam pretī stāsies zaļo izvirzītais bijušais ārlietu ministrs Peka Hāvisto.

Saskaņā ar rezultātiem, kas iegūti pēc visu balsu saskaitīšanas, par Stubu balsojuši 27,2% somu, bet par Hāvisto - 25,8%.

Trešajā vietā ar 19% balsu ierindojies pašreizējais parlamenta spīkers Jusi Halla-aho, kas pārstāv nacionālkonservatīvo Somu partiju.

Vēlēšanu uzvarētājs 1.martā amatā nomainīs līdzšinējo prezidentu Sauli Nīnisti, kas amatā atradies jau 12 gadus.

Lai gan Nīniste bauda lielu popularitāti, viņš vairs nevar atkārtoti kandidēt, jo amatā aizvadījis jau divus pilnvaru termiņus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Lasiet arī

Pasaule Somijā notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta

Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā cīņa norisināsies starp kādreizējo premjerministru Aleksandru Stubu, kurš pārstāv konservatīvos, un zaļo pārstāvi bijušo ārlietu ministru Peku Hāvisto, kas startē kā neatkarīgais kandidāts.

Pasaule Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanas

Somijā šodien notiek prezidenta vēlēšanas, kurās galvenā cīņa norisināsies starp konservatīvo bijušo premjerministru Aleksandru Stubu un bijušo ārlietu ministru Peku Hāvisto, kuru izvirzījuši zaļie.

Pasaule Somija: Krievija cenšas nelegālos imigrantus vervēt spiegošanai

Krievija mēģina nelegālos imigrantus, kas ierodas Somijā, rekrutēt kā spiegus, otrdien paziņojis Somijas Drošības un izlūkošanas dienests (SUPO).

Ekonomika Valmieras novads piesaista tūristus no Somijas (+VIDEO)

Сeļotājiem pie mums interesē arhitektūra, māksla, kultūra, gastronomija un daba, liecina jaunākais pētījums.