• Erna,
  • Eva,
  • Evita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Prinča Harija un Meganas Mārklas tūre Kolumbijā izmaksāja lielu summu

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 07:03, 22.08.2024


Vizītes laikā Harijs un Megana apmeklēja Kartahenas un Bogotas pilsētas, kā arī īsi piestāja Sanbazilio de Palenkes ciematā, kuru pirms gandrīz 300 gadiem dibināja atbrīvotie Āfrikas vergi.


Foto: twitter

Drošības nodrošināšana prinča Harija un Meganas Mārklas četru dienu tūres laikā pa Kolumbiju valsts budžetam izmaksājusi ievērojamu summu, raksta *Daily Mail*.

Princi Hariju un Meganu Mārklu uzaicināja Kolumbijas viceprezidente Fransija Markesa. Žurnālisti atzīmēja, ka Lielbritānijas karaļa jaunākā dēla un viņa sievas drošība izmaksājusi astoņus miljardus peso (apmēram divus miljonus dolāru).

Drošības izmaksas sasniedza nedaudz vairāk par 488 000 ASV dolāru dienā. Tās ietvēra 3000 policistu un karavīru, kā arī helikopteru, snaiperu suņu, bumbu neitralizēšanas vienību un pilnas slodzes apsardzes izvietošanu ar ložu necaurlaidīgiem vairogiem snaipera uzbrukuma gadījumā.

Kolumbijas amatpersona Andress Eskobars intervijā izdevumam sacīja: “Par šī ceļojuma drošību valsts samaksāja gandrīz divus miljonus ASV dolāru, un ir daudz kolumbiešu, kuri ir izsalkuši un kuriem nav iespēju apmierināt savas pamatvajadzības... Mēs esam ekonomiskā krīzē, un Harija un Meganas vizītei tika iztērēti astoņi miljardi peso, tika izmantotas Kolumbijas militārās lidmašīnas un helikopteri, un šo naudu varēja izlietot labāk... Mēs esam sliktā stāvoklī, un nauda tiek izšķiesta."

Vizītes ietvaros tika apmeklētas arī Kartahenas un Bogotas pilsētas, kā arī bija īsa pietura Sanbazilio de Palenkes ciematā, kuru pirms gandrīz 300 gadiem dibināja atbrīvotie Āfrikas vergi. Tūres laikā Megana un Harijs apsprieda tādas tēmas kā vardarbība tiešsaistē, kiberhuligānisms, garīgā veselība digitālajā laikmetā un sieviešu iespēju palielināšana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Teilore Svifta pauž atbalstu Herisas kandidatūrai ASV prezidenta amatam

Viena no mūzikas industrijas lielākajām zvaigznēm Teilore Svifta neilgi pēc Kamalas Herisas un Donalda Trampa televīzijas debašu beigām pauda atbalstu Herisas kandidatūrai ASV prezidenta amatam.

Kultūra Meža kapos Čakstes alejai un Baltajiem krustiem plāno noteikt īpašo statusu

Rīgas I Meža kapos Čakstes alejai un Baltajiem krustiem plāno noteikt īpašo statusu, liecina Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā izskatītais lēmumprojekts.

Kultūra Šodien Liepājā var sazināties ar mūsdienu latviešu dzejniekiem (+VIDEO)

Kultūras dzīves kalendāru spilgti iekrāso Dzejas dienas.

Kultūra «‎Very Cool People» ir latviešu grupa ar spēcīgu potenciālu (+VIDEO)

Publikai patīk lēkāt dziesmas piedziedājuma laikā.

Lasiet arī

Sabiedrība SM rosina ievest reģionālo autobusu pieturēšanu pieturvietās pēc pieprasījuma

Satiksmes ministrija (SM) rosina, ka maršrutos, kurus iedzīvotāji izmanto neregulāri, autobusi apstātos pieturvietās pēc pasažieru pieprasījuma.

Sabiedrība Datorzinību programmu apguvē NVA plāno iesaistīt līdz 3000 bezdarbnieku (+VIDEO)

Nodarbinātie varēs saglabāt savu konkurētspēju un veiksmīgi pielāgoties pārmaiņām darba tirgū.

Sabiedrība Kārtējam iesaukumam armijā brīvprātīgi varēs pieteikties līdz 20.novembrim

Valsts aizsardzības dienesta 2025.gada jūlija iesaukumam brīvprātīgi varēs pieteikties līdz 20.novembrim, informē Aizsardzības ministrija.

Pasaule Zelenskis: krievu raķete Melnajā jūrā trāpījusi labības kuģim

Melnajā jūrā ceturtdien Krievijas karaspēka raķete trāpījusi kuģim, kas no Ukrainas uz Ēģipti veda kviešus, pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.