• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šodien Liepājā var sazināties ar mūsdienu latviešu dzejniekiem (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 07:33, 10.09.2024


Kultūras dzīves kalendāru spilgti iekrāso Dzejas dienas.


2024. gads ir īpašs dzejniecei Lindai Gabarajevai Mencei.

Dzejas dienas ir kļuvušas par tradīciju, kas katru rudeni padara īpašu tiem liepājniekiem un pilsētas viesiem, kuri raksta, lasa un mīl dzeju. Jau kopš 1965. gada, ik septembri Liepājas kultūras dzīves kalendāru spilgti iekrāso Dzejas dienas, piedāvājot tikšanos gan ar atzinību, popularitāti un lasītāju mīlestību iemantojošiem, gan jauniem autoriem, kuru dzeja savu lasītāju vēl tikai meklē.

Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka liepājniekiem un Liepājas viesiem ir sarūpējusi pasākumus gan lieliem, gan maziem dzejas un literatūras cienītājiem. 10. septembrī plkst. 17.00 bibliotēkā “Libris”, Mirdzas Ķempes ielā 11, norisināsies dzejnieces Madaras Gruntmanes – Dujanas autorvakars. Madara ir daudzpusīga māksliniece, dzejniece, mūziķe un kultūras pasākumu organizatore ar saknēm Liepājā.

Viņas pirmais dzejoļu krājums “Narkozes” (2015) ieguva Latvijas Literatūras gada balvas Lasītāju simpātiju balvu. Savā otrajā krājumā “Dzērājmeitiņa” (2018) Madara atklāj dziļas, emocionālas sarunas starp sevi un saviem iekšējiem pārdzīvojumiem. Savukārt trešais krājums “Aizmīlestība” (2022) ir smalkāks un apvaldītāks, tajā nav tik daudz bravūras un erotikas. “Aizmīlestībā” dzejniece pievēršas attiecību un mīlestības tēmai.

Dzejas dienu laikā Madara lasīs savu dzeju un sarunāsies ar dzejas draugiem bibliotēkā “Libris”, kā arī viesosies savā skolā – Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā . 10. septembrī, plkst. 11.00.

2024. gads ir īpašs dzejniecei Lindai Gabarajevai Mencei, kura par savu debijas dzejas krājumu “Apļi” saņēmusi Latvijas literatūras gada balvu (LaLiGaBa) nominācijā “Spilgtākā debija”. Linda Gabarajevai Mence raksta arī dzeju bērniem, un viņas pirmais bērnu dzejas krājums “Kosmoss ir virs bēniņiem” šogad iznācis izdevniecībā “Liels un mazs”. Pasākumu laikā būs iespēja ne tikai iepazīties ar Lindas dzeju, bet arī piedalīties sarunās par dzejas radīšanas procesu.

Aicinām uz Dzejas dienu sarunu ar dzejnieci Lindu Gabarajevu Menci 10. septembrī plkst. 11.00 “Valtera bibliotēkā”, plkst. 13.00 bibliotēkā “Varavīksne” un 11. septembrī plkst. 10.00 bērnu bibliotēka “Vecliepājas rūķis”, plkst. 12.00 bibliotēkā “Libris”.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī