• Vaira,
  • Vairis,
  • Vera
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā ielidojis un pēcāk Rēzeknes novadā nokritis Krievijas militārais drons

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:53, 08.09.2024


Sestdien Rēzeknes novadā atrastas no Baltkrievijas ielidojuša Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāta atlūzas, informē Aizsardzības ministrija.



Saskaņā ar ministrijā pausto, sestdien Rēzeknes novadā ir nokritis krievu bezpilota lidaparāts. Pašlaik atbildīgie dienesti, tajā skaitā Valsts policija, turpina veikt izmeklēšanu par notikušā incidenta apstākļiem. Taču AM norāda, ka jau pēc pirmatnējiem datiem tas ir militārās nozīmes Krievijas bezpilota lidaparāts un, saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pieejamo informāciju, tas ielidojis Latvijas gaisa telpā no Baltkrievijas.

NBS rīkojas saskaņā ar noteiktajām procedūrām, tajā skaitā ir informēta NATO komandvadība. Par incidentu informētas atbildīgās valsts amatpersonas, tiesībsargājošās iestādes un reģiona NATO valstis.

NBS konstatēja bezpilota lidaparāta nonākšanu Latvijas teritorija, kā arī monitorēja tā kustību un konstatēja nokrišanas vietu, uzsver ministrijā. Situācijas izmeklēšana turpinās.

"Šī situācija ir kā apliecinājums, ka mums jāturpina uzsāktie darbi Latvijas austrumu robežas stiprināšanā, tostarp pretgaisa aizsardzības spēju attīstībā un elektroniskās karadarbības spējas, kas ļauj ierobežot dažāda pielietojuma bezpilota lidaparātu darbību," norāda aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Lasiet arī

Pasaule Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par dronu incidentiem notiks diskusija NATO

Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par "dronu incidentiem" notiks diskusija NATO augstākajā līmenī, intervijā TV24 sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rēzeknes pašvaldība: Krievijas drons nav nokritis tuvu apdzīvotai vietai

Krievijas militārais drons sestdien Latvijā nav nokritis tuvu kādām apdzīvotām vietām, ziņo Rēzeknes novada pašvaldība.

Sabiedrība Mieriņa mierina: ja Krievijas drons apdraudētu valsts drošību, NBS būtu rīkojies

a Latvijā ielidojušais Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāts apdraudētu valsts drošību, nepieciešamības gadījumā Nacionālie bruņotie spēki (NBS) būtu veikuši "nepieciešamās darbības atbilstoši procedūrām", pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.