• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šodien Jūrmalā piemin tautas dzejnieku Raini (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 08:51, 11.09.2024


Tēmu plūdums būs brīvs, bez didaktikas un konkrētām norādēm, kā labāk dzīvot.


Dzejas daudzbalsība “Raiņa priedēs” sāksies ar laikmetīgo dzejnieku vārsmām.

11. septembrī plkst.14.00 “Raiņa priedēs”, pieminot latviešu dzejas dižgara Raiņa 159. dzimšanas dienu, notiks pasākums “Dzejas spiets,” kuru iezīmēs dzejas daudzbalsība.

“Dzejas spiets” būs mūziķu, dzejnieku, aktieru un ikviena, kurš atnāks, radošā mijiedarība. Iesaistītie kopā meklēs trauslo balansu starp dzeju un tās skanējumu mūzikā un vidē. “Būtiskais ir process un neparasta, mistiska pieredze, nevis viena patiesība. Tā būs spēle,“ par “Dzejas spieta” norisi stāsta pasākuma režisors Jēkabs Nīmanis. Dzejas daudzbalsība “Raiņa priedēs” sāksies ar laikmetīgo dzejnieku vārsmām, kas ietver personisko pārdzīvojumu refleksiju par dažādiem notikumiem un laiku, kuru piedzīvojam tagad. Tēmu plūdums būs brīvs, bez didaktikas un konkrētām norādēm, kā labāk dzīvot.

“Dzejas spietā” piedalīsies dzejniece Madara Gruntmane, literāts Gusts Ābele, aktieris Varis Piņķis, “Poētiskais kvartets”. Zumēšanā iesaistīsies arī Jūrmalas skolu kori.

Skanēs Pēteris Plakida, Marģera Zariņa un Jēkaba Nīmaņa skaņdarbi.

Dzeja “Raiņa priedēs” izcilā latviešu dzejnieka dzimšanas dienā skanēs jau 59 gadu pēc kārtas.

Rainis, īstajā vārdā Jānis Krišjānis Pliekšāns, (dzimis 1865. gada 11. septembrī [v.s. 30. augustā], miris 1929. gada 12. septembrī) bija latviešu dzejnieks, dramaturgs, tulkotājs, teātra darbinieks, sociāldemokrātiskais žurnālists un politiķis. Būtiski ietekmēja literārās latviešu valodas attīstību. Viens no Jaunās strāvas kustības pārstāvjiem un Latvijas Sociāldemokrātiskās Strādnieku partijas biedrs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī