• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zviedrija imigrantiem maksās 30 000 eiro par atgriešanos mājās

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 20:58, 12.09.2024


Zviedrijas valdība ceturtdien paziņoja, ka līdz 350 000 Zviedrijas kronu (30 690 eiro) palielinās maksājumus imigrantiem, kuri izvēlas pamest valsti un atgriezties mājās, lai mudinātu vairāk migrantu to darīt.



Pašlaik imigranti var saņemt līdz 10 000 kronu (880 eiro) par pieaugušo un 5000 kronu (438 eiro) par bērnu, bet maksimālais apjoms vienai ģimenei ir 40 000 kronu (3500 eiro). No 2026.gada imigranti, kas brīvprātīgi atgriezīsies savā dzimtenē, varēs saņemt līdz 350 000 Zviedrijas kronu (30 690 eiro), preses konferencē paziņoja labējā valdība.

"Mēs esam pašā migrācijas politikas paradigmas maiņas procesā," žurnālistiem sacīja migrācijas ministrs Juhans Forsels.

"Šie maksājumi pastāv kopš 1984.gada, bet tas ir salīdzinoši maz zināms, tie ir nelieli, un tos izmanto salīdzinoši maz cilvēku," žurnālistiem sacīja Ludvigs Asplings no galēji labējās Zviedrijas Demokrātu partijas.

Viņš piebilda, ka, ja vairāk cilvēku būtu informēti par šo dotāciju un tās apmērs tiktu palielināts, vairāk cilvēku, visticamāk, pieņemtu šo piedāvājumu.

Zviedrija kopš pagājušā gadsimta 90.gadiem ir uzņēmusi lielu skaitu migrantu, galvenokārt no tādām konfliktu skartām valstīm kā bijusī Dienvidslāvija, Sīrija, Afganistāna, Somālija, Irāna un Irāka.

Tomēr Ziemeļvalstij jau gadiem ilgi ir bijušas grūtības integrēt imigrantus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Pasaule Trampam uzbrukt mēģinājušais cilvēks pabijis Kijivā

ASV mediji par iespējamo Donalda Trampa slepkavu nosaukuši Raienu Vesliju Rutu, kuru aģentūra AFP intervēja 2022.gadā Kijivā, kur viņš bija devies atbalstīt karu pret Krieviju.

Pasaule Sibiha: Ukraina netirgosies ar savām teritorijām

Ukraina negrasās tirgoties ar savām teritorijām, apmeklējot armijas vienības Sumu apgabalā, sacīja ārlietu ministrs Andrijs Sibiha.

Lasiet arī

Pasaule Stokholmas Ārlandas lidosta lidrobotu dēļ aptur lidojumus

Stokholmas Ārlandas lidostā naktī uz pirmdien lidrobotu dēļ tika apturēta lidmašīnu izlidošana un uzņemšana, atsaucoties uz vietējo policiju, ziņo aģentūra Reuters.

Pasaule Pie NATO mītnes Briselē pacelts Zviedrijas karogs

Pirmdien pie NATO galvenās mītnes Briselē svinīgā ceremonijā pacelts Zviedrijas karogs.

Pasaule Ungārijas parlaments nobalso par Zviedrijas uzņemšanu NATO

Ungārijas parlaments pirmdien ratificējis Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Sabiedrība Zviedrija pēc iestāšanās NATO Latvijā solījusi izvietot 600 karavīrus

Zviedrija pēc iestāšanās NATO Latvijā solījusi izvietot 600 karavīrus, intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) ģenerālsekretāre Sigita Strūberga.