• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 21:54, 12.09.2024


\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.



Kņazienes Olgas ordenis izveidots 1997.gadā, un to piešķir sievietēm par personīgiem nopelniem valsts, zinātnes, izglītības, kultūras, sociālajā un citās sfērās.

Pateicoties par apbalvojumu, Siliņa uzsvēra, ka pieņem to kā atzinību visai Latvijas tautai un īpaši sievietēm līderēm, kas turpina atbalstīt Ukrainu un tās cīņu par savu brīvību.

Latvijas iedzīvotājiem ir svarīgi, lai Ukrainas bērni, sievietes un visa tauta varētu dzīvot brīvībā un mierā, nebaidoties par savu un savu mīļo cilvēku dzīvību un veselību, uzsver Siliņa.

Kā ziņots, Siliņa un Zelenskis apsprieda kopīgu rīcību ceļā uz Ukrainas uzvaru un taisnīgu mieru.

Līdztekus premjere apliecināja, ka Latvija turpinās atbalstu Ukrainai, kas cīnās par savu brīvību, cilvēkiem, Eiropas vērtībām un drošību.

Amatpersonas pārrunāja Ukrainas plānus par otrā Ukrainas miera samita rīkošanu, kā arī Ukrainas eiroatlantisko integrāciju. Ministru prezidente uzsvēra, ka Latvija atbalsta Ukrainas ceļu, lai tā kļūtu par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti.

Tāpat premjere pauda, ka Latvija turpinās iestāties par Ukrainu Apvienoto Nāciju Organizācijā un citos starptautiskajos formātos, lai Ukraina saņemtu pēc iespējas lielāku un ātrāku finansiālo, humanitāro, politisko un cita veida atbalstu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Uzstādīti četri torņi Latvijas-Baltkrievijas robežas novērošanai Daugavas posmā

Uzlabojot valsts robežas aizsardzību Daugavas posmā pie Latvijas-Baltkrievijas robežas, šobrīd ir uzstādīti četri no sešiem torņiem robežas novērošanai, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Interesanti fakti Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā

Platforma "X" jeb tviteris ir atjaunojis komunistu tradīcijas ASV politikā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks, Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Sandis Šrāders.

Interesanti fakti Latvietis izstrādājis datorspēli, kas mudina staigāt (+VIDEO)

Darbības, piemēram, cirst kokus, ir iespējams uzstādīt pirms došanās pastaigā.

Interesanti fakti Latvijas ūdenstilpēs pārņem bīstamais rotāns, ihtiologi ceļ trauksmi (+VIDEO)

Šī asarveidīgo kārtas suga nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Ukrainas spēki pavirzījušies dziļāk Kurskas apgabalā

Ukrainas spēki turpina virzīties dziļāk Krievijas Kurskas apgabalā, dodoties uz Gluškovas rajonu, secinājuši ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Pasaule Kongresmeņi: Ukrainai jāļauj veikt triecienus Krievijā ar ASV ieročiem

ASV Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas republikāņu grupa nosūtījusi vēstuli prezidentam Džo Baidenam, aicinot viņu atcelt ierobežojumus, kas Ukrainai noteikti attiecībā ASV tālās darbības rādiusa raķešu, konkrēti - ATACMS, izmantošanu triecieniem Krievijā.

Pasaule Maskava piedzīvo masīvu ukraiņu lidrobotu uzbrukumu

Naktī uz otrdienu Maskava piedzīvojusi masveidīgu ukraiņu lidrobotu uzlidojumu, kura dēļ Krievijas varasiestādes bijušas spiestas slēgt trīs lidostas - Domodedovas, Vnukovas un Žukovas.

Pasaule Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis Kijivas kara administrācijas vadītājs Srhijs Popko.