• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Palestīniešu atbalstītāji piespiež Britu muzeju agrāk beigt darbu

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 10:16, 25.03.2024


Palestīniešu atbalstītāju demonstrācijas dēļ Britu muzejs svētdien bijis spiests slēgt savas durvis pirms paredzētā laika.



Muzejs savā tīmekļa vietnē norādījis, ka demonstrācija, kuru sarīkojusi organizācija "Energy Embargo for Palestine", likusi durvis apmeklētājiem slēgt jau plkst.14.45.

Parasti muzejs tiek slēgts plkst.17, izņemot piektdienas.

Apmeklētāji, kas muzejā iegājuši vēl pirms demonstrācijas sākuma, palikuši tur arī demonstrācijas laikā.

"Britu muzejs respektē citu cilvēku tiesības paust savus uzskatus un atļauj miermīlīgus protestus pie muzeja, kamēr netiek apdraudētas tā kolekcijas, personāls un apmeklētāji," norādījusi muzeja pārstāve.

"Energy Embargo for Palestine" protestē pret muzeja sadarbību ar britu transnacionālo naftas un dabasgāzes ieguves uzņēmumu BP, kas, kā apgalvo organizācijas aktīvisti, sponsorējot muzeju, cenšas uzlabot savu publisko tēlu.

Organizācija apgalvo, ka Britu muzejs kļuvis par galveno platformu, ar kuras palīdzību BP cenšas nodrošināt sociālo pieņemamību un spodrināt savu korporatīvās atbildības tēlu, demonstrējot savu ieguldījumu britu sabiedrībā un kultūrā.

"Energy Embargo for Palestine" paziņojumā, kas tika izplatīts vēl oktobrī, norādījis, ka BP ir viens no sešiem uzņēmumiem, kas pēc karadarbības sākuma Gazas joslā saņēmuši licenci gāzes iegulu izpētei Izraēlas piekrastē.

Britu muzejs pērn parakstīja jaunu sadarbības līgumu ar BP, kas paredz desmit gadu laikā piešķirt muzejam 50 miljonus mārciņu.

Tas izsauca vides aizstāvju sašutumu, jo tie jau sen pieprasīja, lai muzejs pārstāj sadarboties ar fosilā kurināmā ražotājiem.

Taču "Energy Embargo for Palestine", kas izveidota pēc palestīniešu teroristiskās organizācijas "Hamās" sarīkotā 7.oktobra slaktiņa Izraēlā, atradusi jaunu papildus "iemeslu", lai vērstos pret Britu muzeja sadarbību ar BP, kas apvienojis tā dēvētos klimata aktīvistus ar teroristu atbalstītājiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Kultūra Pirmizrādi piedzīvos Ozola koncertfilma

Kinoteātrī "Forum Cinemas" šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilma "No rajona līdz arēnai", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Grīnberga.

Lasiet arī

Ekonomika Apģērbu kompānijai «Ted Baker» noteiks maksātnespējas administrāciju

Lielbritānijas apģērbu kompānija "Ted Baker" otrdien tiesā iesniegusi prasību tai Eiropā noteikt maksātnespējas administrāciju, ņemot vērā uzņēmuma parādsaistības un sarežģītos mazumtirdzniecības apstākļus.

Pasaule Lielbritānija apsver iespēju maksāt migrantiem par došanos uz Ruandu

Lielbritānijas valdība apsver shēmu atraidīto patvērumu meklētāju nosūtīšanai uz Ruandu pēc brīvprātības principa, paredzot maksāt viņiem līdz 3000 sterliņu mārciņu (3500 eiro) par došanos prom.

Kultūra Princese Keita atvainojas par rediģēto ģimenes foto

Velsas princese Keita pirmdien atvainojās par sajukumu, ko radījusi Kensingtonas pils izplatītā viņas ģimenes fotogrāfija, kas pirms publiskošanas tikusi rediģēta.

Kultūra «Brit Awards» ceremonijā triumfē dziedātāja Raye

Mūzikas balvu "Brit Awards" ceremonijā sestdienas vakarā Londonas O2 arēnā triumfēja 26 gadus vecā britu dziedātāja "Raye", saņemot sešas godalgas.