• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Palestīniešu atbalstītāji piespiež Britu muzeju agrāk beigt darbu

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 10:16, 25.03.2024


Palestīniešu atbalstītāju demonstrācijas dēļ Britu muzejs svētdien bijis spiests slēgt savas durvis pirms paredzētā laika.



Muzejs savā tīmekļa vietnē norādījis, ka demonstrācija, kuru sarīkojusi organizācija "Energy Embargo for Palestine", likusi durvis apmeklētājiem slēgt jau plkst.14.45.

Parasti muzejs tiek slēgts plkst.17, izņemot piektdienas.

Apmeklētāji, kas muzejā iegājuši vēl pirms demonstrācijas sākuma, palikuši tur arī demonstrācijas laikā.

"Britu muzejs respektē citu cilvēku tiesības paust savus uzskatus un atļauj miermīlīgus protestus pie muzeja, kamēr netiek apdraudētas tā kolekcijas, personāls un apmeklētāji," norādījusi muzeja pārstāve.

"Energy Embargo for Palestine" protestē pret muzeja sadarbību ar britu transnacionālo naftas un dabasgāzes ieguves uzņēmumu BP, kas, kā apgalvo organizācijas aktīvisti, sponsorējot muzeju, cenšas uzlabot savu publisko tēlu.

Organizācija apgalvo, ka Britu muzejs kļuvis par galveno platformu, ar kuras palīdzību BP cenšas nodrošināt sociālo pieņemamību un spodrināt savu korporatīvās atbildības tēlu, demonstrējot savu ieguldījumu britu sabiedrībā un kultūrā.

"Energy Embargo for Palestine" paziņojumā, kas tika izplatīts vēl oktobrī, norādījis, ka BP ir viens no sešiem uzņēmumiem, kas pēc karadarbības sākuma Gazas joslā saņēmuši licenci gāzes iegulu izpētei Izraēlas piekrastē.

Britu muzejs pērn parakstīja jaunu sadarbības līgumu ar BP, kas paredz desmit gadu laikā piešķirt muzejam 50 miljonus mārciņu.

Tas izsauca vides aizstāvju sašutumu, jo tie jau sen pieprasīja, lai muzejs pārstāj sadarboties ar fosilā kurināmā ražotājiem.

Taču "Energy Embargo for Palestine", kas izveidota pēc palestīniešu teroristiskās organizācijas "Hamās" sarīkotā 7.oktobra slaktiņa Izraēlā, atradusi jaunu papildus "iemeslu", lai vērstos pret Britu muzeja sadarbību ar BP, kas apvienojis tā dēvētos klimata aktīvistus ar teroristu atbalstītājiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī

Pasaule Lielbritānijā pirmajā pusgadā ieradies rekordliels nelegālo imigrantu skaits

Nelegālo imigrantu skaits, kas sasnieguši Lielbritāniju, šķērsojot Lamanša kanālu, šī gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis jaunu rekordu.

Pasaule Aptauja: Britu konservatīvajiem draud smagā sakāve partijas vēsturē

Lielbritānijas konservatīvie 4.jūlijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās varētu ciest vissmagāko sakāvi gandrīz 200 gadus ilgajā partijas vēsturē, liecina trešdien publicētie aptaujas rezultāti.

Sabiedrība Pār Lamanšu Lielbritānijā dienas laikā ieradušies vairāk nekā 880 migranti

Šķērsojot Lamanša šaurumu laivās, Lielbritānijā otrdien ieradušies vairāk nekā 880 nelegālie migranti, paziņojusi valdība, norādot, ka tas ir lielākais skaits vienas dienas laikā šogad.

Pasaule Ruanda: ANO aģentūra melo par Lielbritānijas deportāciju plānu

Ruanda trešdien apsūdzēja ANO bēgļu aģentūru melos pēc tam, kad šī aģentūra tiesā apgalvoja, ka no Lielbritānijas uz Ruandu deportētie patvēruma meklētāji var tikt nosūtīti uz citu valsti, kur viņiem draudētu vajāšana.