• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lielbritānija sūtīs migrantus uz Ruandu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:08, 23.04.2024


Lielbritānijas parlaments pirmdien pieņēma likumprojektu, kas ļauj īstenot premjerministra Riši Sunaka plānu izraidīt uz Ruandu patvēruma meklētājus, kuri pretlikumīgi ieradušies Lielbritānijā.


Foto: Instagram

Parlamenta apakšnams Kopienu palāta, kurā vairākums ir valdošajai Konservatīvajai partijai, jau 17.janvārī pieņēma Ruandas drošības (Patvēruma un imigrācijas) likuma projektu.

Lai likumprojekts kļūtu par likumu, tas bija jāpieņem arī parlamenta apakšnamam Lordu palātai, kurā valdībai nav vairākuma un kuras locekļi var ierosināt vairākus grozījumus.

Lordu palāta vairākkārt atteicās pieņemt šo likumprojektu, piecas reizes nosūtot to atpakaļ Kopienu palātai ar prasību veikt grozījumus.

Lordu palāta pirmdien izbeidza iebildumus pēc tam, kad Kopienu palāta noraidīja tās prasību neatzīt Ruandu par drošu valsti, kamēr to parlamentam nav paziņojis valsts sekretārs pēc konsultēšanās ar neatkarīgu novērošanas institūciju.

Valdība paziņoja, ka šī Lordu palātas prasība bija "gandrīz identiska" iepriekšējām, kuras noraidījusi Kopienu palāta.

Lordu palāta pirmdien vairs neuzturēja prasību likumprojektā noteikt izņēmumu attiecībā uz Afganistānas pilsoņiem, kas palīdzējuši Lielbritānijas bruņotajiem spēkiem. Valdības ministrs paziņoja, ka Lielbritānijas valdība nesūtīs uz Ruandu tos, uz kuriem attiecas Afgāņu pārvietošanas un atbalsta politika.

Ruandas drošības (Patvēruma un imigrācijas) likuma projekts ir Sunaka atbilde uz Lielbritānijas Augstākās tiesas pērn novembrī pieņemtu lēmumu, ar kuru tā atzina par pretlikumīgu valdības politiku par patvēruma meklētāju izraidīšanu uz Ruandu.

Kad karalis Čārlzs III parakstīs šo likumprojektu un tas kļūs par likumu, tas liks Augstākās tiesas tiesnešiem atzīt Ruandu par drošu trešo valsti, kā arī dos ministriem pilnvaras neņemt vērā dažas starptautisko un Lielbritānijas cilvēktiesību normas.

Sunaks ir paziņojis, ka šīs valdības politikas mērķis ir atturēt migrantus no bīstamās un pretlikumīgās Lamanša šķērsošanas.

Sunaks pirmdien vainoja Lordu palātas locekļus no Leiboristu partijas likumprojekta pieņemšanas kavēšanā, kā arī atzina, ka viņam neizdosies panākt solīto migrantu izraidīšanu uz Ruandu jau no šī pavasara.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Veselība Lielbritānijas parlamentā sākušās debates par pakāpenisku smēķēšanas aizliegumu

Lielbritānijas parlaments otrdien sācis debates par premjerministra Riši Sunaka virzīto likumprojektu, kura mērķis ir pakāpeniski izskaust smēķēšanu.

Pasaule Skotijā stājies spēkā pretrunīgais naida noziegumu likums

Skotijā pirmdien stājās spēkā pretrunīgu reakciju izraisijušais naida noziegumu likums, kurā par pārkāpumu atzīta naida kurināšana pret vairākām sabiedrības grupām, arī transpersonām.

Pasaule Lielbritānijas lauksaimnieki ar traktoriem devušies uz parlamentu

Lielbritānijā lauksaimnieki ar vairākiem desmitiem traktoru pirmdien devās uz Londonu, lai pie parlamenta protestētu pret, viņuprāt, lauksaimniekiem netaisnīgajiem noteikumiem un tirdzniecības līgumiem, kas pieņemti pēc izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).