• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā Lielbritānijas karaliskā ģimene svinēja Ziemassvētkus (+FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 08:14, 26.12.2023


Ziemassvētku brīvdienās Velsas princis Viljams un viņa sieva Keita dalījās ar jaunu melnbaltu fotogrāfiju, kurā redzami trīs smejoši bērni. Viņiem pretī Lielbritānijas karaliskā ģimene, tostarp karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla, piedalījās Ziemassvētku dievkalpojumā savā Sandringemas īpašumā, ziņo BBC.


Foto: Instagram

Džoša Šinera uzņemtajā fotogrāfijā, kuru pāris publicēja sociālajos tīklos, attēloti Viljama un Keitas bērni - princis Džordžs, princese Šarlote un mazais princis Luiss. Foto aprakstā viņi novēlēja priecīgus Ziemassvētkus no savas ģimenes citām ģimenēm.

Šajā pašā fotosesijā šķiet, ka ir iemūžināta arī tradicionālā "Ziemassvētku kartīte" ar Viljamu un Keitu, ko karaliskā ģimene publicēja pirms divām nedēļām.



Sekojoši Elizabetes II ieviestajai tradīcijai, Ziemassvētku dienā karalis Čārlzs III uzrunāja Lielbritānijas un Sadraudzības valstu iedzīvotājus televīzijā. Savā runā Kārlis runāja par vispārcilvēciskām vērtībām, kas palīdz cilvēkiem traģiskā pasaulē.

"Šajā laikā, kad pasaule saskaras ar arvien lielākiem konfliktiem, es lūdzu darīt visu iespējamo, lai rūpētos viens par otru. Šķiet, ka Jēzus vārdi šobrīd saskan ar mūsu apkārt notiekošo: 'Visu, ko jūs vēlaties, lai cilvēki jums darītu, dariet jūs viņiem.'"

"Šīs vērtības ir universālas un vieno mūsu Ābrahāma reliģiju ģimeni un citas ticību sistēmas - gan Sadraudzības valstīs, gan visā pasaulē."

Tradicionāli Čārlza runa tika ierakstīta iepriekš, un to demonstrēja uz Bekingemas pils izrotātā Ziemassvētku eglīte. Šoreiz izmantoja dzīvu koku, kas auga lielā podā un var tikt izmantots nākamreiz.

Saskaņā ar citu seno tradīciju Čārlzs un viņa ģimene Norfolkā svinēja Ziemassvētkus, apmeklējot Svētās Marijas Magdalēnas baznīcu Sandringemas īpašumā.


instagram.com/theroyalfamily
instagram.com/theroyalfamily
Foto: Instagram

instagram.com/theroyalfamily
instagram.com/theroyalfamily
Foto: Instagram

Šoreiz viņiem pievienojās arī Čārlza jaunais brālis princis Endrjū, kurš pēdējos gados bija saistīts ar daudziem skandāliem. Pirmo reizi pēc daudziem gadiem Endrjū parādījās sabiedrībā kopā ar savu bijušo sievu Sāru Fērgusoni, Jorkas hercogieni.

Pie baznīcas karalisko ģimeni sagaidīja liels fanu pulks, no kuriem daudzi ieradās tieši šim nolūkam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Lasiet arī

Kultūra Palestīniešu atbalstītāji piespiež Britu muzeju agrāk beigt darbu

Palestīniešu atbalstītāju demonstrācijas dēļ Britu muzejs svētdien bijis spiests slēgt savas durvis pirms paredzētā laika.

Ekonomika Apģērbu kompānijai «Ted Baker» noteiks maksātnespējas administrāciju

Lielbritānijas apģērbu kompānija "Ted Baker" otrdien tiesā iesniegusi prasību tai Eiropā noteikt maksātnespējas administrāciju, ņemot vērā uzņēmuma parādsaistības un sarežģītos mazumtirdzniecības apstākļus.

Pasaule Lielbritānija apsver iespēju maksāt migrantiem par došanos uz Ruandu

Lielbritānijas valdība apsver shēmu atraidīto patvērumu meklētāju nosūtīšanai uz Ruandu pēc brīvprātības principa, paredzot maksāt viņiem līdz 3000 sterliņu mārciņu (3500 eiro) par došanos prom.

Kultūra Princese Keita atvainojas par rediģēto ģimenes foto

Velsas princese Keita pirmdien atvainojās par sajukumu, ko radījusi Kensingtonas pils izplatītā viņas ģimenes fotogrāfija, kas pirms publiskošanas tikusi rediģēta.