• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par bērnu pastrādātajiem noziegumiem atbildība gulstas uz pieaugušajiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 10:31, 15.01.2024


Par bērnu pastrādātajiem noziegumiem atbildība gulstas uz pieaugušajiem, komentējot pagājušajā nedēļā pusaudžu pastrādātās slepkavības, intervijā TV3 uzsvēra Bērnu slimnīcas Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra virsārste Karīna Beinerte.


Foto: LETA

Psihiatres skatījumā, valsts atbalstam riska grupu jauniešiem ir jābūt daudz individualizētākam, īpaši brīdī, kad redzams, ka jaunietis "sāk noiet no ceļa", bet tāda atbalsta Latvijā nav, jo trūkst resursu un attiecīgi mazinās iespējas novērst potenciālo vardarbību.

Taujāta, vai Latvijā būtu lietderīgi no 14 uz 12 gadiem samazināt vecumu, no kura iestājas kriminālatbildība, eksperte vērtēja, ka kriminālatbildības vecuma maiņa koncentrētos uz bērna atbildību, bet noziegumu gadījumos lielāka atbildība ir tieši uz pieaugušajiem, kuri nav spējuši bērnu noturēt ārpus antisociālas vides.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Jūrmalā kriminālatbildības vecumu nesasniedzis bērnunama iemītnieks nodūra vienaudzi. Pēc nozieguma dūrējs tika nodots atpakaļ pieskatīšanai sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestādē, jo valsts kopš 2022.gada ir likvidējusi sociālās korekcijas izglītības iestādes, bet līdzvērtīgs mehānisms to vietā nav nācis. Pašlaik vien tiek spriests, ka šī gada laikā vajadzētu izveidot jaunu audzinoša rakstura piespiedu līdzekli - bērnu ievietošanu "Terapeitiskajā mājā", kura būšot paredzēta augsta riska pusaudžiem.

Savukārt Rēzeknē likumsargi pagājušajā nedēļā aizturēja trīs nepilngadīgus jauniešus aizdomās par divu vīriešu slepkavību. Šie pusaudži ir pāris gadus vecāki, un viņiem līdz ar to tiks piemērota kriminālatbildība.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs

Valsts policijai (VP) par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.

Kriminālziņas 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību piespriež desmit gadus cietumā

Kurzemes rajona tiesa kādam 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību pret piecām meitenēm Talsu novadā piespriedusi desmit gadus cietumā.

Kriminālziņas Par kukuļa piedāvāšanu robežsargam aiztur Krievijas pilsoni

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā, aģentūtu LETA informēja Valsts robežsardzē.

Lasiet arī

Kriminālziņas No noziedzīgiem nodarījumiem Latvijā vidēji gadā cieš 523 bērni

Valdība šodien pieņēma zināšanai Labklājības ministrijas (LM) izstrādāto ziņojumu par bērnu stāvokli valstī 2021. un 2022.gadā.

Veselība Latvijas vecāki, mācot bērnus peldēt, uzticas profesionāļiem (+VIDEO)

Tiek attīstīta roku, kāju, muguras un arī vēdera muskulatūra, kā arī tiek stiprināta kardiovaskulārā veselība.

Sabiedrība Latvijā 6% skolēnu 10-11 gadu vecumā neprot lasīt

Latvijā 6% skolēnu desmit un 11 gadu vecumā neprot lasīt, trešdien preses konferencē žurnālistiem uzsvēra Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Sabiedrība Latvijā reģistrēto jaundzimušo skaits 11 mēnešos sarucis par 12,2%

Latvijā pagājušā gada 11 mēnešos reģistrēti 13 043 jaundzimušie, kas ir par 12,2% jeb 1816 jaundzimušajiem mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie provizoriskie dati.