• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdība apstiprinājusi «Rail Baltica» būvniecību posmā Vangaži-Salaspils-Misa

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:44, 26.03.2024


Valdība otrdien apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto rīkojuma projektu, kas paredz dzelzceļa projekta "Rail Baltica" būvniecības darbību akceptēšanu "DTD2" posmā (Vangaži-Salaspils-Misa) Salaspils un Ropažu novada teritorijā.



SM skaidro, ka "Rail Baltica" sākotnējās detalizētās izpētes katrā no Baltijas valstīm tika veiktas atsevišķi, tādēļ ir veikta sākotnējo tehnisko risinājumu konsolidācija, risinājumus izvērtējot no "Rail Baltica" kā pārrobežu projekta perspektīvas. Konatstēts, lai izpildītu vienotā projekta ilgtspējīgas darbības tehniskās prasības, ir nepieciešama dzelzceļa līnijas novietojuma precizēšana posmā Salaspils un Ropažu novada teritorijā.

Ministrijā norāda, ka precizēto sliežu ceļu garums paredzētās darbības teritorijas robežās ir aptuveni 18,5 kilometri, kas pārsniedz desmit kilometrus, tādēļ atbilstoši likumam "Par ietekmes uz vidi novērtējumu" Vides pārraudzības valsts birojs 2022.gadā pieņēma lēmumu par ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) procedūras piemērošanu paredzētajai darbībai.

IVN ziņojums sagatavots, pieaicinot dažādu nozaru ekspertus, tostarp sertificētus dabas ekspertus. IVN ziņojumā vērtēta paredzētās darbības ietekme uz vidi, sabiedrību, iedzīvotājiem, dabas vērtībām un citiem aspektiem gan būvniecības, gan ekspluatācijas laikā, norāda SM.

Tāpat ziņojums veidots, pamatojoties uz informāciju, kas iegūta no ieinteresētajām valsts institūcijām un pašvaldībām, kā arī sabiedrības līdzdalības procesā, tostarp no sabiedrības iesniegtajiem priekšlikumiem.

Pērn jūnijā IVN ziņojumu iesniedza Vides pārraudzības valsts birojā, kas oktobrī par IVN ziņojumu izdeva atzinumu "Rail Baltica" būvniecībai posmā Vangaži-Salaspils-Misa.

Dzelzceļa likums nosaka, ja atbilstoši likumam "Par ietekmes uz vidi novērtējumu" ir sagatavots IVN ziņojums un saņemts kompetentās institūcijas atzinums saistībā ar valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras objekta izveidošanu vai būtisku pārmaiņu veikšanu tajā, kā arī šis objekts ir iekļauts Eiropas transporta tīklā (TEN-T) un tā prioritāro projektu sarakstā, lēmumu par paredzētās darbības akceptēšanu, izvērtējot attiecīgo pašvaldību viedokli, pieņem Ministru kabinets.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Ekonomika Latvijā ieguldījumi attīstībā vairākkārt atpaliek no ES valstu vidējā līmeņa

Latvijā ieguldījumi pētniecībā un attīstībā vairākkārt atpaliek no pasaules attīstīto valstu un Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Linda Oliņa.

Ekonomika Latvijas Bankas «Maksājumu radars» novērojis mobilo darījumu pieaugumu (+VIDEO)

Pensijas vecuma cilvēku atturība ir saistīta ar viņu īpašumā esošajiem viedtālruņiem.

Lasiet arī

Ekonomika «‎Rīgas Centrālā stacija ir uzrakta, velotiltiņš ir uzbūvēts debesīs»‎ (+VIDEO)

"Rail Baltica" projekts netiks realizēts līdz 2030. gadam, pauž deputāts.

Sabiedrība VDD: turpmāka «Rail Baltica» izbūves aizkavēšanās nav pieļaujama

Neraugoties uz esošajiem sarežģījumiem, turpmāka "Rail Baltica" infrastruktūras izbūves aizkavēšanās nav pieļaujama un projektā ir nepieciešama mērķtiecīga risku pārvaldība, teikts Valsts drošības dienesta (VDD) pagājušā gada darbības pārskatā.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota «Rail Baltica» pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām

Ekspluatācijā nodota dzelzceļa "Rail Baltica" pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām, aģentūrai LETA pavēstīja par dzelzceļa projekta īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" pārstāvji.

Ekonomika Briškens: Latvija transporta nozare nav izlietojusi 67 000 000 eiro (+VIDEO)

Satiksmes ministrs vaino savus priekšgājējus svarīgas tautsaimniecības nozares atpalicībā.