• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«‎Rīgas Centrālā stacija ir uzrakta, velotiltiņš ir uzbūvēts debesīs»‎ (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:19, 18.03.2024


"Rail Baltica" projekts netiks realizēts līdz 2030. gadam, pauž deputāts.


Rīgas dzelzceļa mezglu ir pārveidojušas milzīgas būves.

Ātrgaitas dzelzceļa būvniecības virzība Latvijas Saeimā izpelnījusies plašas diskusijas.

Andris Kulbergs ("Apvienotais saraksts") sniedza emocionālu paziņojumu:

-Mēs redzam, ka Rīgas Centrālā stacija ir uzrakta, velotiltiņš ir uzbūvēts debesīs, Rīgas lidosta ir pārrakta. Bet šeit es citēšu, šeit es citēšu, kas ir rakstīts pieprasījuma dokumentā atpakaļ no satiksmes ministra. Marta informatīvajā ziņojumā mērķis ir (šajā martā būs informatīvais ziņojums): “Vienoties par “Rail Baltica” pamatlīnijas izvietojumu un tvērumu.” Ko tad būvē tas būvnieks? Ko mēs būvējam Rīgas centrā? Ko mēs būvējam pie lidostas? Ja mēs vēl vienosimies par tvērumu un izvietojumu? Kā to saprast?

"Es varu apgalvot šobrīd no šīs informācijas, kas man ir, “Rail Baltica” projekts netiks realizēts līdz 2030. gadam. Mēs reāli apdraudam šī projekta realizāciju. Mēs turpināsim pieprasīt, mēs turpināsim prasīt elementāras atbildes uz elementāriem jautājumiem. Lūdzu pievērsties arī jūs visus nopietni šim projektam! Šis projekts nav vienas Satiksmes ministrijas projekts, šim projektam ir jābūt pilnā atbildībā no premjera, - tā A.Kulbergs.

Interesantas detaļas pastāstīja deputāts Aleksandrs Kiršteins, kurš nepieder nevienai frakcijai.

-Pavisam vienkārša izeja būtu izlabot sliedes pa kādiem pārsimts miljoniem līdz Berlīnei, kā to izdarīja 1921. gadā, tas ir, gadu pēc kara, un palaida luksusa guļamvagonus Rīga–Ostende līdz Lamanšam un Rīga–Brisele. Tas prasīja valstij, nabadzīgai, pēc kara izpostītai, apmēram vienu gadu. Tātad šeit ir pilnībā jāpadzen šī blēžu kompānija, vesela rinda ārzemju projektētāji, kas projektē atsevišķus gabalus. Es esmu parunājis ar projektētājiem konkrētiem, ja vajag, pienāciet, es jums pēc tam izstāstīšu sīkāk, kas tur notiek. Ārzemju speciālistiem algas ir noslepenotas, lai latviešu speciālisti nezinātu, kādas viņiem ir tās algas, un tā tālāk.

Bet, ja ļoti vienkārši, tātad Rīgā uzbūvētais, 1973. gadā uzkonstruētais ER-200 iet elementāri 200 kilometri stundā. Un šie vilcieni... no 1973. līdz 1994. gadam tos Latvijā neļāva ekspluatēt, tie bija līnijā Maskava–Ļeņingrada tai laikā. Šos vilcienus viegli pieremontējot tepat, Latvijā, mēs ar 200 kilometriem stundā brauktu līdz Berlīnei bez kādām problēmām, un mēs tur varam pārkāpt arī uz citu kaut kādu vilcienu.

Nākošais. Ir jāpārstāj blefot, ka šiem vilcieniem ir kaut kāda stratēģiskā vajadzība, ja. Pēc Zviedrijas un Somijas iestāšanās NATO un mūsu jūras robežām, teiksim, Kurzemē, visa šī apgāde un aizmugure, un evakuācija, un tehnikas piegāde notiks tik un tā pa jūru. Nekādas stratēģiskās nozīmes šim vilcienam nav. Un, ja kāds tam netic, pamēģiniet aizbraukt darbadienas... piektdienas vakaros, teiksim, uz Igauniju. Salacgrīvā pamēģiniet šķērsot Salacas upi un pastāviet tur rindās.

Pēc tam deputāti nobalsoja par pieprasījumu Ministru prezidentei Evikai Siliņai “Par projekta “Rail Baltica” realizācijas uzraudzību”. Par – 37, pret – 47, atturas – nav. Pieprasījums noraidīts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rail Baltica: Darbu sāk parlamentārās izmeklēšanas komisija

Deputāti plāno izsaukt paskaidrojumu sniegšanai bijušos satiksmes ministrus, ekspremjerus, arī, protams, esošo Satiksmes ministrijas vadītāju.

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Sabiedrība Rīgas centrālās stacijas būvnieks nav saņēmis maksājumus 43 miljonu eiro apmērā

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" nesaņemtie maksājumi jūlija sākumā ir 43,233 miljonu eiro apmērā, pavēstīja "BeReRix" biedru pilnvarotais pārstāvis Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

Sabiedrība «Rail Baltica» ir tik dziļā bedrē, ka tas var ietekmēt esošo valsts budžetu

Dzelzceļa projekts "Rail Baltica" ir tik dziļā bedrē, ka tas var fundamentāli ietekmēt esošo valsts budžetu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" vērtēja "Rail Baltica" Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Andris Kulbergs (AS).