• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: Latvijā 79% iedzīvotāju šogad plāno doties vismaz vienā ceļojumā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 15:43, 24.02.2024


Vairāk nekā divas trešdaļas jeb 72% Latvijas iedzīvotāju pērn devušies vienā vai vairākos atpūtas ceļojumos, savukārt šogad vismaz vienā ceļojumā plāno doties nedaudz vairāk - 79% iedzīvotāju.



Aptaujā secināts, ka 28% iedzīvotāju 2023.gadā nav ceļojuši nemaz, trešdaļa devās divos vai trīs ceļojumos, savukārt aptuveni katrs desmitais respondents devās vairāk nekā trīs ceļojumos.

Bankas veiktās Latvijas iedzīvotāju aptaujas rezultāti liecina, ka iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 74 gadiem pērn ceļojuši vismazāk, turpretī aktīvākie ceļotāji ir bijuši jaunāka gadagājuma cilvēki vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kuru vidū tikai 19% nebija devušies nevienā ceļojumā.

Tāpat iedzīvotāji ar diviem vai trīs bērniem bijuši aktīvāki ceļotāji nekā vecāki ar vienu bērnu. Sieviešu un vīriešu ceļošanas paradumi ir līdzīgi, tomēr vīrieši (27%) nedaudz retāk par sievietēm (29%) norādīja, ka šogad nav devušies nevienā ceļojumā.

Tāpat aptaujā konstatēts, ka, pieaugot ienākumiem, iedzīvotāji kļūst aktīvāki arī attiecībā uz ceļošanu. Vismaz vienā ceļojumā pērn devās 74% iedzīvotāju ar mājsaimniecības ienākumiem robežās no 1001 līdz 1250 eiro mēnesī un 87% no tiem iedzīvotājiem, kuru mājsaimniecības ienākumu līmenis ir virs 1500 eiro.

Trešdaļa iedzīvotāju 2024.gadā plāno doties vienā ceļojumā, 28% - divos ceļojumos, savukārt 17% plāno trīs vai vairāk ceļojumus. Piektdaļa iedzīvotāju šogad neplāno nevienu ceļojumu.

Visvairāk šogad ceļot iecerējuši jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem un četrdesmitgadnieki, taču trīsdesmitgadnieku vidū ir vislielākais īpatsvars cilvēku, kas plāno doties trīs vai vairāk ceļojumos. Turpretī starp vecāka gadagājuma cilvēkiem - trešdaļa neplāno doties nevienā ceļojumā.

"Luminor Bank" finanšu eksperte Jekaterina Ziniča norāda, ka inflācijai samazinoties un stabilizējoties, arī iedzīvotāju finansiālā situācija kļūst paredzamāka, līdz ar to vairāk cilvēku var atļauties doties ceļojumus. Šogad ceļot plāno par 8% vairāk iedzīvotāju nekā pērn, kas kopumā ir pozitīvs rādītājs un signalizē, ka arvien vairāk iedzīvotāju var ieplānot tēriņus atpūtai.

"Luminor Bank" aptauja tika veikta 2023.gada nogalē sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat", aptaujājot 1006 respondentus Latvijā vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība ĀM aicina pirms ceļošanas rūpīgāk izzināt situāciju galamērķa valstī (VIDEO)

Līdz ar ziemas ceļojumu sezonu Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Latvijas iedzīvotājus pirms ceļošanas rūpīgāk izzināt situāciju galamērķa valstīs.

Interesanti fakti Latvijas bērni un viņu vecāki vēlas apmeklēt Lapzemi (+VIDEO)

Ziemā tieši Somijas Ziemeļi kļūst par ceļotāju iecienītāko galamērķi.

Kultūra Izzini dzimto zemi garajā nedēļas nogalē: idejas Latvijas apceļošanai (+VIDEO)

Valsts svētki sniedz labu iespēju izpētīt vairākas pilsētas.

Sabiedrība ĀM brīdina Latvijas iedzīvotājus, kas plāno ceļojumus uz Ēģipti un Turciju

Neskatoties uz drošības situācijas apdraudējumu Izraēlā, daļa ceļotāju vēl arvien plāno ceļojumus uz tuvējā reģiona valstīm, tādām kā, piemēram, Ēģipte un Turcija, norādīja Ārlietu ministrija.