• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas bērni un viņu vecāki vēlas apmeklēt Lapzemi (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 20:38, 14.12.2023


Ziemā tieši Somijas Ziemeļi kļūst par ceļotāju iecienītāko galamērķi.


Lai arī latviešus stiprais sniegs varētu nepārsteigt, Ziemassvētku burvība īpaši atklājas Ziemeļos.

Ir vērojama interese ceļojumiem uz Lapzemi, un pēc datiem 70% gadījumos tos ierosinājuši tieši bērni, kuri Santa Klausu vēlas satikt personīgi.

“Ceļojumi ir veids kā būt tiešām kopā ar ģimeni, un Ziemassvētku laikā tas daudziem ir īpaši svarīgi. Bērni tik ļoti gaida šos svētkus, un daudzi sapņo paši satikt Santa Klausu, pastāstīt, kā šogad klājies, ko iemācījušies, kādi bijuši panākumi sportā, kur uzstājušies. Turklāt arī pieaugušajiem nonākšana Lapzemē un Santa Klausa mājvietā ir emocionāls un sirsnīgs piedzīvojums, daudziem sens bērnības sapnis!

Te ir iespēja baudīt unikālu dabu, skaistu ziemu, sastapt arktiskos apstākļos mītošos dzīvniekus un pavadīt laiku aktīvā atpūtā, veiksmes gadījumā redzēt arī ziemeļblāzmu. Ne mazāk svarīga ir ērta un ātra nokļūšana galamērķī, īpaši ceļojot kopā ar bērniem, tādēļ ik gadu organizētais ar aviokompāniju airBaltic tiešais lidojums uz Oulu, Somijā ir viens no pieprasītākajiem decembrī,” stāsta turizma eksperts Vitālijs Puķīts.

Meža ciema noslēpumainie elfi

Lapzemē netālu no pilsētas Rovaniemi, mežā paslēpta Ёulukka - maģisks meža ciems, kuru apdzīvo elfi un troļļi – vissvarīgākie Santa Klausa palīgi! Šeit sastopamie elfi ir ļoti jautra un nemierīga tauta, viņi vienmēr ir ļoti priecīgi par viesiem un ar prieku palīdz atrast, lai ko katrs šeit meklētu. Viņi glabā pašus slepenākos Ziemassvētku noslēpumus, un jaukākajiem viesiem var izdoties arī uzzināt kādu no tiem…

Kā Santa Klaus var visu zināt?

Santa parks īpaši patīk bērniem, bet reizē neatstāj vienaldzīgu arī nevienu pieaugušo. Santa Klausa palīgi ir čakli strādājuši visu gadu! Apmeklētāji var nosūtīt Ziemassvētku kartīti uz Latviju vai izveidot video sveiciena atklātni, izmantojot JoinMe Tube.

Tikšanās ar Santa Klausu personīgi bērniem liek uzdot jautājumu: “Kā viņš jau zina, ko es šogad darīju un vēlos saņemt Ziemassvētkos?” Tik daudzās izklaides kā Elfu pasta birojs un darbnīca, Suvenīru bodīte, Ziemassvētku piparkūku darbnīca, šovs “Elfu rotaļlietu fabrikas noslēpumi”, Santa parka deju šovs, maģiskais vilciens “Gadalaiki”, Kaligrāfijas skola, rotaļlaukums “Angry Birds” (Trakie putni), Elfu Skola, Ledus galerija un ledus bārs, “Kaķa" kafejnīca u.c. tā vien mazos un lielos aicina baudīt Ziemassvētku tuvošanos. Var arī šķērsot Polāro loku un kā apliecinājumu tam saņemt sertifikātu.

Baltie polārlāči un ziemeļbrieži

Stundas braucienā no Rovaniemi ir pasaulē vienīgais arktiskais zooloģiskais dārzs Ranua. Šeit mīt visdažādākie Arktikas un ziemeļu savvaļas dzīvnieku sugu pārstāvji – polārlāči un brūnie lāči, lūši, lapsas, vilki, aļņi, pūces, ziemeļbrieži u.c. Viņu dzīvesvieta Ranua ir maksimāli pietuvināta to dabiskajai dzīves vietas videi.

No četriem polārlāčiem, kuri dzīvo Ranua zooloģiskā dārzā, tikai Jonne, kurš sagaida apmeklētājus, ir atļauts brīvi pārvietoties visā parkā teritorijā. Tas gan ir cilvēks lāča kostīmā, bet īstie polārlāči dzīvo plašos aplokos. Daudziem dzīvniekiem arktiskā ziema ir dabisks biotops, un tos var viegli novērot sniegu klātajā parkā. Šeit tiek celtas sniega un ledus skulptūras. Te ir iespēja arī slēpot, pavizināties ar sniega motocikliem vai ar suņu un briežu kamanām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Astronauti nevar atgriezties no orbītas. Nedēļas vietā viņi tur atrodas mēnesi

NASA apgalvo, ka bojātā Boeing Starliner kosmosa kuģa apkalpe nav iestrēgusi Starptautiskajā kosmosa stacijā. Tomēr nav zināms, kad astronauti varēs atgriezties mājās.

Interesanti fakti Joki par drēbēm: «Ja tev ir ērtāk staigāt ar izkārtu desu - dari tā» (+VIDEO)

Tviterī notiek diskusijas par to, kā ģērbties karstā laikā.

Interesanti fakti Uzziniet, kā izveidot modernu modes dizainu (+VIDEO)

Noskaņu veidos sezonai raksturīgā krāsu gamma.

Interesanti fakti Krasi pazeminājusies ūdens temperatūra Jūrmalā

Iepriekšējās diennakts brāzmainā vēja dēļ krasi pazeminājusies ūdens temperatūra Rīgas līča peldvietās Jūrmalā.

Lasiet arī

Interesanti fakti Ziemas tūrisma izaicinājumi un prieki: stāsta eksperts (+VIDEO)

Vairums gadījumos cilvēki spēj daudz vairāk, nekā ir domājuši.

Pasaule Iespēju bez maksas apceļot Eiropu ieguvuši 155 Latvijas jaunieši

Eiropas Savienības (ES) programmas "Erasmus+" iniciatīvas "DiscoverEU" 2023.gada otrajā kārtā bezmaksas ceļošanas kartes ieguvuši 155 jaunieši no Latvijas, informē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA).

Sabiedrība ĀM aicina pirms ceļošanas rūpīgāk izzināt situāciju galamērķa valstī (VIDEO)

Līdz ar ziemas ceļojumu sezonu Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Latvijas iedzīvotājus pirms ceļošanas rūpīgāk izzināt situāciju galamērķa valstīs.

Kultūra Izzini dzimto zemi garajā nedēļas nogalē: idejas Latvijas apceļošanai (+VIDEO)

Valsts svētki sniedz labu iespēju izpētīt vairākas pilsētas.