• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Iespēju bez maksas apceļot Eiropu ieguvuši 155 Latvijas jaunieši

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:40, 22.01.2024


Eiropas Savienības (ES) programmas "Erasmus+" iniciatīvas "DiscoverEU" 2023.gada otrajā kārtā bezmaksas ceļošanas kartes ieguvuši 155 jaunieši no Latvijas, informē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA).



Kopumā ceļošanas kartes saņēma 35 318 jaunieši no visas Eiropas, bet saņemto pieteikumu skaits pārsniedzis 144 000. No Latvijas iniciatīvai pieteicās 1154 jaunieši. Nākamā iniciatīvas pieteikšanās kārta sāksies šā gada aprīlī.

"Erasmus+" programmas iniciatīva "DiscoverEU" sniedz iespēju 18 gadus jauniem Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem bez maksas ceļot pa Eiropu, lai mācītos no citām kultūrām, izprastu Eiropas daudzveidību, iepazītu Eiropas kultūras bagātību, iegūtu jaunus draugus, paplašinātu savu redzesloku, kā arī neformāli gūtu personīgo izaugsmi un dzīves pieredzi. Iniciatīvā apstiprinātie dalībnieki ir aicināti pa Eiropu pārvietoties ar videi draudzīgāku transportlīdzekli - vilcienu.

Veiksmīgie kandidāti līdz 30 dienu ilgā ceļojumā varēs doties laikā no 2024.gada 1.marta līdz 2025.gada 31.maijam.

Jauniešiem dalības apstiprinājumi nosūtīti uz pieteikumā norādītu e-pasta adresi. Tajā norādīta arī informācija par tālāko pieteikšanās procesu un turpmāko rīcību. Savukārt jaunieši, kuri pieteicās, bet netika apstiprināti dalībai iniciatīvā, arī tiek aicināti sekot līdzi informācijai e-pastā, jo viņi joprojām ir rezerves dalībnieku sarakstā un var saņemt uzaicinājumu piedalīties iniciatīvā arī vēlākā laika posmā - ja kāds no dalībniekiem atsauc vai nav apstiprinājis savu dalību.

"Erasmus+" valstu aģentūras, tostarp JSPA, biļeti ieguvušajiem jauniešiem pirms došanās ceļā rīkos informatīvus pasākumus. Tajos tiks sniegta svarīgākā ar iniciatīvu un ceļošanu saistītā informācija, kā arī būs iespēja iepazīties ar citiem ceļotājiem no attiecīgās valsts.

Latvijas ceļošanas karti ieguvušajiem jauniešiem informatīvie pasākumi norisināsies no 8.marta līdz 10.martam vai 14.jūnija līdz 16.jūnijam klātienē un 22.martā vai 10.maijā tiešsaistē. Lai izvēlētos sev piemērotāko pasākumu, jaunietim jāapstiprina sava ceļošanas karte, sekojot instrukcijām saņemtajā e-pastā. Pēc tā jaunietis saņems arī plašāku informāciju par informatīvajiem pasākumiem.

Kopumā no 2018.gada, kad iniciatīva "DiscoverEU" tika organizēta pirmo reizi, 248 000 ceļošanas kartēm pieteikušies vairāk nekā miljons jauniešu no visas ES, tostarp 6420 Latvijas jaunieši, no kuriem 1032 ieguvuši šo iespēju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Lasiet arī

Sabiedrība ĀM aicina pirms ceļošanas rūpīgāk izzināt situāciju galamērķa valstī (VIDEO)

Līdz ar ziemas ceļojumu sezonu Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Latvijas iedzīvotājus pirms ceļošanas rūpīgāk izzināt situāciju galamērķa valstīs.

Interesanti fakti Latvijas bērni un viņu vecāki vēlas apmeklēt Lapzemi (+VIDEO)

Ziemā tieši Somijas Ziemeļi kļūst par ceļotāju iecienītāko galamērķi.

Kultūra Izzini dzimto zemi garajā nedēļas nogalē: idejas Latvijas apceļošanai (+VIDEO)

Valsts svētki sniedz labu iespēju izpētīt vairākas pilsētas.

Sabiedrība ĀM brīdina Latvijas iedzīvotājus, kas plāno ceļojumus uz Ēģipti un Turciju

Neskatoties uz drošības situācijas apdraudējumu Izraēlā, daļa ceļotāju vēl arvien plāno ceļojumus uz tuvējā reģiona valstīm, tādām kā, piemēram, Ēģipte un Turcija, norādīja Ārlietu ministrija.