• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas jaunieši aicināti ceļot pa Eiropu ar vilcienu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:36, 21.04.2024


Atlasītie pretendenti ceļā varēs doties laikā no 2024. gada 1. jūlija līdz 2025. gada 30. septembrim.


Eiropas Savienība piedāvā lieliskas iespējas jauniešiem.

Latvijas jauniešiem, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, ir lieliska iespēja piedalīties Eiropas Savienības iniciatīvā “DiscoverEU” un iegūt neatkārtojamu pieredzi ‒ bez maksas apceļot Eiropu ar vilcienu, lai iepazītu tās daudzveidību, kultūras mantojumu un paplašinātu redzesloku. 2024. gada pavasara kārtai iespējams pieteikties līdz 30. aprīļa plkst. 13.00. Piesakies pats vai par šo vienreizējo iespēju pastāsti draugiem, kas atbilst pieteikšanās nosacījumiem!

Šogad pieteikšanās iniciatīvai “DiscoverEU” notiek Eiropas Jaunatnes nedēļā, kuras vadmotīvs ir “Jauniešu redzējums”, aicinot jauniešus būt pilsoniski aktīviem, piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās un izmantot Eiropas Savienības iespējas, un “DiscoverEU” ir viena no tām.

Kas, kad un kā var pieteikties?

Pieteikties “DiscoverEU” šī gada pirmajai kārtai iespējams līdz 30. aprīļa plkst. 13.00 (pēc Latvijas laika), aizpildot tiešsaistes pieteikuma veidlapu Eiropas Jaunatnes portālā.

Lai pieteiktos dalībai iniciatīvā, jauniešiem:

-jābūt dzimušiem laikā no 2005. gada 1. jūlija (ieskaitot) līdz 2006. gada 30. jūnijam (ieskaitot);

-jābūt pilsoņiem vai patstāvīgiem iedzīvotājiem kādā no ES dalībvalstīm, tai skaitā to aizjūras zemēs un teritorijās (AZT) vai programmas “Erasmus+” asociētā trešā valstī;

-tiešsaistes pieteikuma veidlapā pareizi jānorāda personas apliecības, pases vai pastāvīgās uzturēšanās atļaujas numurs.

Ko vēl ir būtiski zināt?

Konkursā atlasītie pretendenti ceļā varēs doties laikā no 2024. gada 1. jūlija līdz 2025. gada 30. septembrim – vieni vai grupā ar draugiem, kuri atbilst dalības kritērijiem. Apstiprinātie dalībnieki saņems arī “DiscoverEU” Eiropas Jaunatnes karti. Ar to varēs iegūt dažādas atlaižu iespējas vairāk nekā 30 Eiropas valstīs – transportam, naktsmītnēm, pārtikai, apskates objektu, kultūras un sporta pasākumu apmeklējumiem un citām aktivitātēm.

Plašāka informācija par “DiscoverEU” skatāma Eiropas Jaunatnes portāla biežāk uzdoto jautājumu sadaļā, kā arī pieteikšanās nosacījumu sadaļā. Tāpat ar iepriekšējo gadu rezultātiem iespējams iepazīties iniciatīvas faktu lapās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Lasiet arī

Sabiedrība ĀM aicina pirms ceļošanas rūpīgāk izzināt situāciju galamērķa valstī (VIDEO)

Līdz ar ziemas ceļojumu sezonu Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Latvijas iedzīvotājus pirms ceļošanas rūpīgāk izzināt situāciju galamērķa valstīs.

Interesanti fakti Latvijas bērni un viņu vecāki vēlas apmeklēt Lapzemi (+VIDEO)

Ziemā tieši Somijas Ziemeļi kļūst par ceļotāju iecienītāko galamērķi.

Kultūra Izzini dzimto zemi garajā nedēļas nogalē: idejas Latvijas apceļošanai (+VIDEO)

Valsts svētki sniedz labu iespēju izpētīt vairākas pilsētas.

Sabiedrība ĀM brīdina Latvijas iedzīvotājus, kas plāno ceļojumus uz Ēģipti un Turciju

Neskatoties uz drošības situācijas apdraudējumu Izraēlā, daļa ceļotāju vēl arvien plāno ceļojumus uz tuvējā reģiona valstīm, tādām kā, piemēram, Ēģipte un Turcija, norādīja Ārlietu ministrija.