• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ĀM brīdina Latvijas iedzīvotājus, kas plāno ceļojumus uz Ēģipti un Turciju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:34, 19.10.2023


Neskatoties uz drošības situācijas apdraudējumu Izraēlā, daļa ceļotāju vēl arvien plāno ceļojumus uz tuvējā reģiona valstīm, tādām kā, piemēram, Ēģipte un Turcija, norādīja Ārlietu ministrija.



ĀM aicina pirms šāda brauciena plānošanas stingri aicinām iepazīties ar ĀM mājaslapas sadaļā "Ceļojumu brīdinājumi" pieejamo aktuālāko informāciju par ārvalstu ieviestajiem ieceļošanas noteikumiem un drošības situāciju, kā arī reģistrēties Konsulārā reģistrā tīmekļvietnē "latvija.gov.lv".

ĀM akcentē, ka Turcijā un Ēģiptē ir svārstīga drošības situācija, vietām pastāv protestu risks vai terorisma draudi un ir aicinājums neapmeklēt pierobežas teritorijas, izvairīties no masveida pulcēšanās vietām, reliģisku vietu apmeklēšanas reliģisko svētku laikā. Sakarā ar pieaugošo drošības situācijas eskalāciju Tuvo Austrumu reģionā, ĀM aicina bez pamatotas vajadzības pašlaik neapmeklēt Libānu, kā arī Jordānijas pierobežas teritoriju ar Sīriju.

ĀM rosina papildus pirms ceļojuma izvērtēt ceļojuma izmaksas, apdrošināšanas riskus un to, vai minētajās valstīs ir Latvijas pārstāvniecība un vai ir pārstāvētas citas Eiropas Savienības dalībvalstis, ārkārtas situācijas gadījumā izvērtējot iespējas saņemt konsulāro palīdzību. Tāpat būtiski apzināties krasās kultūras, valodas un vietējo tradīciju atšķirības, kas neapdomīgam ceļotājam var radīt apdraudējumu.

Saņemt padomu vai palīdzību konkrētā ārkārtas situācijā iespējams ĀM Konsulārajā departamentā, darba laikā zvanot pa tālruni +371 67015905 vai ārpus darba laika Konsulārā departamenta dežurantam pa tālruni +371 26337711, kā arī rakstot uz e-pasta adresi "palidziba@mfa.gov.lv". ĀM akcentē, ka pirms ceļojuma lietderīgi būtu arī lejuplādēt "Ceļo droši" lietotni.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Pasaule Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas vēlēšanām

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām, pirmdien pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Pasaule Turcijas policija izbeidz ķīlnieku krīzi «Procter & Gamble» rūpnīcā

Turcijas policija ceturtdien izbeidza ķīlnieku krīzi ASV uzņēmuma "Procter & Gamble" (P&G) rūpnīcā pie Stambulas, kuru bija sarīkojis bruņots palestīniešu atbalstītājs, paziņoja vietējā amatpersona.

Pasaule Stambulā uzbrukumā katoļu baznīcā nogalināts viens cilvēks

Svētdien Stambulā itāļu katoļu baznīcā uzbrukumā reliģiskas ceremonijas gaitā nogalināts viens cilvēks, pavēstīja Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja.

Pasaule Turcijas ārlietu ministrs ticies ar vienu no «Hamās» līderiem

Palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" politbiroja priekšsēdētājs Ismails Hanija, kas pastāvīgi uzturas Katarā, sestdien ticies ar Turcijas ārlietu ministru Hakanu Fidanu, vēsta avoti.