• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas tirgotājus aicina slēgt līgumus ar vietējiem zemniekiem

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 11:05, 31.03.2020


Biedrība "Zemnieku saeima" aicina tirgotājus slēgt līgumus ar vietējiem zemniekiem par jaunās dārzeņu un augļu ražas piegādi, aģentūru LETA informēja biedrībā.


Foto: LETA

"Zemnieku saeimas" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš norādīja, ka situācijas tālākā attīstība saistībā ar Covid-19 izplatību Eiropā un pasaulē ir grūti prognozējama.

"Mēs kā lauksaimnieki apzināmies savu primāro uzdevumu nodrošināt Latvijas sabiedrību ar nepieciešamajiem pamata pārtikas produktiem. Tādēļ viens no biedrības "Zemnieku saeima" ierosinājumiem šobrīd ir veikalu tīkliem, kā arī atsevišķiem veikaliem, slēgt līgumus ar Latvijas lauksaimniekiem par jaunās dārzeņu un augļu ražas piegādi regulārai produkcijas nodrošināšanai veikalu plauktos," pauda Lazdiņš.

Viņš norādīja, ka saimniecības ir izteikušas vēlmi slēgt ilgtermiņa sadarbības līgumus par konkrētiem dārzeņu apmēriem, nepieciešamības gadījumā palielinot konkrētu kultūru, piemēram, kartupeļu, kāpostu, burkānu, biešu un citas dārzeņu platības.

"Zemnieku saeimā" atzina, ka Latvijā starp vietējo dārzeņu audzētājiem un tirgotājiem trūkst ilglaicīgas sadarbības, un dārzeņu audzētāji rudenī lielu daļu produkcijas eksportē, bet pavasarī Latvijā importē produktus no ārvalstīm.

Biedrība aicinājusi arī Zemkopības ministriju iesaistīties un atbalstīt sadarbības līgumu veidošanu starp pārtikas mazumtirdzniecības tīkliem un vietējiem lauksaimniekiem par augļu un dārzeņu piegādēm.

"Zemnieku saeima" ir dibināta 1999.gadā. Biedrības pamatdarbība ir biedru interešu pārstāvēšana, lauksaimniekiem labvēlīgas politikas veidošana, biedru informēšana un izglītošana. Tās biedri ir gandrīz 900 mazas un lielas saimniecības no visas Latvijas, kas kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes un saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbinieku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Izmaiņas kadastrālajā vērtējumā var palīdzēt mājsaimniecībai ap 500 EUR (VIDEO)

Privātmājas reģistrācija tāpat kā iepriekš tiks pieteikta būvniecības informācijas sistēmā.

Ekonomika «Maxima Latvija» peļņa pērn sasniegusi 56,529 miljonus eiro

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 1,073 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 84,9% - līdz 56,529 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Ekonomika Nauda vecumdienam: Latvijā fiksēja pensiju iemaksu pieaugumu par 18% (+VIDEO)

Ikviens iedzīvotājs pats ir atbildīgs par savu uzkrājumu, pauž eksperts.

Lasiet arī

Ekonomika Lauksaimniecības produktu cenu līmenis pērn Latvijā samazinājies par 18,9%

Latvijā pagājušajā gadā kopējais lauksaimniecības cenu indekss samazinājies par 18,9% salīdzinājumā ar 2022.gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.

Ekonomika Lauksaimniekiem noteiks labvēlīgākus nosacījumus atbalsta saņemšanai

Turpmāk mazajām lauku saimniecībām noteiks labvēlīgākus nosacījumus atbalsta saņemšanai no Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, paredz otrdien valdībā pieņemtie grozījumi.

Ekonomika Palielinās valsts atbalstu lauksaimniekiem īstermiņa aizdevuma veidā

Valsts atbalstu lauksaimniekiem īstermiņa aizdevuma veidā palielinās no līdzšinējiem 40 eiro līdz 60 eiro par ilgtspēju sekmējošam ienākumu pamatatbalstam pieteikto hektāru, paredz otrdien valdībā pieņemtie grozījumi.

Ekonomika LKLC inženieri sagatavojusi tipveida projektu būvprojektu govju fermai (+VIDEO)

Latvijā ir vairāk nekā 2000 nelielu saimniecību, kuras plāno paplašināšanos.