• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas mikrorajonos oktobrī samazinājušās dzīvokļu cenas

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 11:21, 15.11.2019


Rīgas mikrorajonos sekundārajā tirgū dzīvokļu cenas šogad oktobrī, salīdzinot ar septembri, samazinājās par 4%, liecina jaunākais Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) tirgus cenu indikators.


Foto: LETA

Tostarp dzīvokļiem Rīgas centrā cena mēneša laikā augusi par 0,4%, bet Rīgas rajonā cena samazinājusies par 1%.

Dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā cena oktobrī palielinājusies par 0,2%. Savukārt Rīgas mikrorajonos, Rīgas rajonā un Jūrmalā jauno projektu cenas nav mainījušās.

Pēc nekustamo īpašumu uzņēmumu sniegtās informācijas oktobrī vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2485 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 1405 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 950 eiro par kvadrātmetru, bet Jūrmalā - 2756 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1405 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 800 eiro par kvadrātmetru, bet Rīgas rajonā - 540 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena privātmājām Rīgas mikrorajonos oktobrī bija 1205 eiro par kvadrātmetru un salīdzinājumā ar septembri tā nav mainījusies. Rīgas rajonā cena bija 1050 eiro par kvadrātmetru, kas ir pieaugums par 5%, bet Jūrmalā - 1316 eiro par kvadrātmetru, kas ir pieaugums par 0,1%.

Šogad oktobrī cenu indikators veidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem par reāli notikušajiem darījumiem, ko nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas "Ober Haus", "Latio" un "1 Partner". Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Lasiet arī

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.