• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā, Balvos, Daugavpilī - Latvijas aptiekās sāk strādāt farmaceiti no Ukrainas

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 12:30, 10.04.2022


"Mēness aptiekās" Rīgā, Balvos un Daugavpilī darbu sākuši deviņi farmaceiti no Ukrainas, informēja veselības uzņēmumu grupas "Repharm" komunikācijas direktore Līga Ribkinska.


Foto: LETA

Pēc nepieciešamības uzņēmums ar darbavietām ne tikai šajā amatā, bet arī citos varētu atbalstīt vismaz 20 cilvēkus no Ukrainas.

"Repharm" uzņēmumu grupas farmācijas biznesa uzņēmumu valdes priekšsēdētāja Vilma Druliene stāsta, ka kopš karadarbības sākuma Ukrainā uzņēmums ir gan organizējis humāno palīdzību, gan sniedzis atbalstu Latvijā nonākušajiem bēgļiem veselības uzlabošanai, kā arī piedāvā darbavietas.

"Tās ir darba iespējas farmaceitiem, turklāt ir svarīgi, lai šādi augsta līmeņa speciālisti nezaudētu kvalifikāciju un iemaņas. Pirmie farmaceiti ir sākuši strādāt, un redzam, ka pamazām viņi sarod ar jaunajiem darba apstākļiem, iepazīst kolektīvu, aptieku programmatūru, zāles un pārējo medicīnas preču sortimentu, kas, pēc viņu teiktā, ir līdzīgs kā Ukrainā," stāsta Druliene.

Viņa piebilst, ka uzņēmums ir parūpējies, lai jaunie kolēģi ātri iekļautos aptiekas darbā, kā arī sagatavojuši atpazīstamības zīmes, lai apmeklētāji saprastu, ka šie speciālisti var apkalpot krievu vai angļu valodā, bet latviešu valodu apgūst pamazām.

Uzņēmums Ukrainas iedzīvotājiem palīdz nokārtot visus nepieciešamos dokumentus, sazinoties ar atbildīgajām institūcijām, kā arī rasta iespēja šos cilvēkus izmitināt kopā ar ģimenēm. Katram jaunajam kolēģim no aptiekā pieejamajām precēm sagatavots atbalsta komplekts - higiēnas līdzekļi un citas ikdienā nepieciešamas lietas.

Pēc "Repharm" vadības prognozēm, ar farmācijas nozari saistītajos grupas uzņēmumos dažādos amatos Latvijā varētu sākt strādāt 50 cilvēki no Ukrainas. Uzņēmums viņus ar darbavietām atbalstīs, cik ilgi būs nepieciešams, un darbā gaidīti ir ne tikai farmaceiti, farmaceita palīgi, bet arī noliktavas darbinieki, pakotāji, datu operatori, klientu dienesta speciālisti, preču izvietotāji un krāvēji, kā arī vēl citu amatu kandidāti. Uzņēmums rūpējas arī par to, lai darbinieki iespējami ātri varētu apgūt latviešu valodu.

Kā vēstīts, saskaņā ar Iekšlietu ministrijas apkopoto informāciju, kopš kara sākuma Ukrainā Latvijā 14 043 bēgļiem izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību, savukārt izmitināšana ar pašvaldību Civilās aizsardzības komisiju starpniecību bijusi nepieciešama 9158 personām.

No 14 043 civiliedzīvotājiem 11 463 izsniegta humānā vīza, bet 2580 - termiņuzturēšanās atļaujas.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma 24.februārī Ukrainā savas mājas bijuši spiesti pamest miljoniem cilvēku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.