• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VEF Rīga paziņo, ka komandai pievienojas Mārcis Vītols

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 18:45, 01.07.2020


Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" papildinājis sastāvu ar aizsargu Mārci Vītolu, tāpat komandā paliks uzbrucējs Arnolds Helmanis.


Foto: LETA

Vītols iepriekšējo pusotru sezonu pavadīja "VEF Rīga" principiālajā pretiniecē "Ventspils" komandā.

Aizvadītajā sezonā Vītols 20 Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas spēlēs vidēji guva 6,4 punktus, atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu. FIBA Eiropas kausā 28 gadus vecais aizsargs desmit dueļos caurmērā iemeta 7,2 punktus, veica 2,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,5 bumbas zem groziem.

Pirms pievienošanās "Ventspilij" Vītols bija devies leģionāru gaitās uz Ukrainu, kur spēlēja Odesas komandā. Valmieras basketbola skolas audzēknis pirms tam trīs sezonas bija viens no "Ogres" līderiem, bet vēl pirms tam bija "Valmieras" un "Latvijas Universitātes" komandās.

Vītols ir bijis Latvijas U-20 un U-19 izlases sastāvos, piedalījies Eiropas un pasaules čempionātos. Tāpat viņš aizvadījis vienu maču Latvijas vīriešu izlasē.

Tikmēr Vītola vienaudzis Helmanis aizvadītajā sezonā Latvijas - Igaunijas līgā desmit dueļos vidēji guva 8,0 punktus un izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā viņam četrās cīņās caurmērā 4,8 punkti un 2,8 bumbas zem groziem.

Pērnvasar viņš papildināja Sanktpēterburgas "Spartak" rindas, taču Krievijas superlīgā tā arī neuzspēlēja. Šī gada sākumā viņš atgriezās "VEF Rīga" komandā, kuru iepriekš pārstāvēja no 2016.gada līdz 2018.gadam.

Tāpat viņš Latvijas čempionātā ir pārstāvējis Liepājas komandu, bet 2018./2019.gada sezonu aizvadīja Ukrainā, pārstāvot Odesas vienību.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" pirmais papildinājums šajā starpsezonā ir Latvijas izlases aizsargs Aigars Šķēle.

Rīdzinieki aizvadītajā sezonā tika pasludināti par Latvijas čempionāta uzvarētājiem, bet FIBA Čempionu līgā "vefiņš" pēc vienas uzvaras cieta 13 zaudējumus un nekvalificējās izslēgšanas turnīram. Rīgas klubs arī nākamajā sezonā spēlēs Čempionu līgā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas hokejisti aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas valstsvienību.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Kanādai

Latvijas hokejisti ceturtdien Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu mačā ar vienaudžiem no Kanādas.

Sports «Borussia» uzvar Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē

Dortmundes "Borussia" futbolisti trešdien svinēja uzvaru pirmajā UEFA Čempionu līgas pusfināla mačā.

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Lasiet arī

Interesanti fakti Ko latviešiem darīt lidmašīnā, kamēr viņi lido uz kūrortu (+VIDEO)

Svarigs padoms: ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.