• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bērnu slimnīcas teritorijā izbūvēts auto stāvlaukums ar 140 vietām (+SHĒMA)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:42, 06.10.2023


Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) teritorijā pabeigta automašīnu stāvlaukuma ar 140 vietām izbūve, informēja BKUS komunikācijas speciāliste Ilze Olšteina.



Visus pacientus, kuriem nav plānots Dienas stacionāra, Hematoonkolģijas nodaļas vai Rehabilitācijas klīnikas apmeklējums, vai kuri nav cilvēki ar invaliditāti, BKUS lūdz izmantot tikai jaunos iebraukšanas vārtus no Robežu ielas, pa kuriem nokļūšana ir uzreiz paplašinātajā un labiekārtotajā automašīnu stāvlaukumā P2.

BKUS pacientiem vide, kas ārstē, ir ļoti svarīga, tāpēc norit ne tikai vērienīgi būvniecības, telpu rekonstrukcijas, bet arī ārtelpas labiekārtošanas darbi. Jaunā automašīnu stāvlaukuma pabeigšana nodrošina, ka ir pietiekoši daudz vietu automašīnām un pa slimnīcas centrālo ielu, kurā no oktobra sākuma noteikta vienvirziena satiksme, pārvietojas arvien mazāk automašīnu.

"Bērnu slimnīcā, plānojot un realizējot būvniecības, teritorijas un telpu labiekārtošanas darbus, vienmēr rūpējamies par pacientiem draudzīgu vidi, ne tikai par būvnormatīvu izpildi un stingrajiem drošības aspektiem. Svarīgi, lai, ģimenēm, kuras ierodas ar savu automašīnu, nav jātērē laiks, lai atrastu brīvu vietu. Vēl svarīgāk, lai, dodoties no vienas ēkas uz otru, vai arī uz Lāču rotaļu laukumu, mūsu pacienti ar ģimenes locekļiem justos arvien drošāk, šķērsojot centrālo ielu," skaidroja BKUS valdes locekle Iluta Riekstiņa.

Satiksme kļuvusi drošāka arī apkārtējās ielās, jo no septembra sākuma Robežu ielas posmā un Indriķa ielas posmā gar BKUS, kā arī Olīvu ielā ir ieviesta vienvirziena satiksme un noteikts ātruma ierobežojums 30 km/h. Jaunā automašīnu stāvlaukuma izmantošana ne tikai nodrošina iespēju visiem BKUS apmeklētājiem novietot automašīnu, bet arī ievērojami paplašina labiekārtotās ārtelpas platību.

Pabeigta arī žoga nomaiņa ap visu BKUS ārtelpu, nojaukta grausta ēka Vienības gatvē 43, līdz ar ko par 30 stāvvietām paplašināts automašīnu stāvlaukums P6, kurā iebraukšana ir iepretim rekonstruētā Dienas stacionāra ieejai un kur aicinām mašīnas novietot tikai Dienas stacionāra pacientu ģimenēm.

Olšteina norādīja, ka autostāvvietu video kontroles sistēma, kura sāks darboties 9.oktobrī, ir vienkārša un ērta. Automašīnas novietošana bez maksas pirmo stundu būs visiem BKUS apmeklētājiem. Visu uzturēšanās laiku automašīnu bez maksas tāpat kā līdz šim varēs novietot cilvēki ar invaliditāti, uzrādot BKUS reģistratūrā derīgu invaliditātes apliecību, pacienti, kuri atrodas stacionārā, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas pacienti.

Pie vārtiem kamera nolasa automašīnas numuru, paceļ barjeru iebraukšanai un sāk laika uzskaiti. Kad slimnīcas apmeklētājs dodas prom, apmaksa jāveic "Mobilly" lietotnē, kases automātā, ar īsziņu vai jebkurā no BKUS reģistratūrām. Pēc tam 15 minūšu (tiem, kas maksā reģistratūrā ar skaidru naudu - 30 min) laikā jāizbrauc no teritorijas. Piebraucot pie izbrauktuves barjeras uz Robežu ielu, kamera atkal nolasa automašīnas numuru un, ja ir veikta apmaksa, barjera tiek pacelta.

Olšteina skaidroja, ka pirmo darbības nedēļu barjera darbosies testa režīmā. Lai sistēma darbotos bez aizķeršanās, BKUS lūdz pievērst uzmanību automašīnas numura tīrībai. Automātiskā numura zīmju atpazīšana ir Eiropā plaši izmantota progresīva tehnoloģija, kas izmanto datorredzes un mākslīgā intelekta tehnoloģijas. Sistēmu nodrošina SIA "Mobilly" sadarbībā un SIA "BISS".

Plānots, ka pēc jaunās ēkas, kurā atradīsies Neatliekamās medicīniskās palīdzības centrs un Ambulatorais veselības centrs, atvēršanas 2024.gadā no Indriķa ielas būs izbūvēts piebraukšanas ceļš Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnām, kā arī vēl viens automašīnu stāvlaukums.

Jaunā automašīnu stāvlaukuma P2 izbūvēšana ir viens no "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca aug 2024" attīstības projektiem, kas ļauj BKUS augt stiprākai, gudrākai un draudzīgākai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Veselība Ārste: Zīdaiņi ar pēkšņās nāves sindromu parasti tiek atrasti jau miruši

Zīdaiņu pēkšņās nāves sindroms tiek konstatēts klīniski, bet tie ir ļoti reti gadījumi, un šie zīdaiņi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) gandrīz nekad nenonāk, jo vecāki viņus atrod jau mirušus, aģentūrai LETA sacīja BKUS Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa.