• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīdzinieki aicināti atcerēties Japānas automobiļu zelta deviņdesmitos (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 15:20, 16.05.2024


Pasākums piesaistīs jauniešu interesi par tehnoloģijām.


Sociāls auto entuziastu projekts ar mērķi apvienot japāņu automašīnu īpašniekus, lietotājus un atbalstītājus.

Sestdien, 11.maijā pie Arēnas Rīga norisinājies jdm.lv organizētais japāņu auto entuziastu saiets Japfest Riga. Interesantus japāņu auto Rīgas ielās varēja manīt jau piektdienas vakarā. Vairāk nekā 250 Japāņu auto īpašnieki no Baltijas valstīm ieradušies lai parādītu savus spēkratus. Pasākumu atklāt palīdzēja īpaši uzaicināts viesis - Latvijas vēstniecības Latvijā vēstniecības padomnieks, misijas vadītāja vietnieks, Satoši Isono.

Abreviatūra JDM auto pasaules kontekstā nozīmē Japanese Domestic Market. Tas nozīmē, ka konkrētā automašīna oriģināli ražota tā lai atbilstu Japānas tirgum un paredzēta izmantošanai Japānā. Savukārt mūsdienās JDM termins bieži vien tiek asociēts ar japāņu auto kultūru, ar modificētiem japāņu auto, kas tiek pārbūvēti, visbiežāk uzlabojot to veiktspēju un izmainītu vizuālo, protams, tai skaitā ar automašīnām, kas importētas no Japānas.

Paralēli Japfest Riga pasākuma aktivitātēm notika dalībnieku automašīnu vērtēšana, kur, ņemot vērā skaitļa astoņi nozīmi - tas tiek uzskatīts par veiksmes skaitli - tika izvēlēti Top8 auto, tai skaitā no Japānas importēta 1995.gada Nissan Silvia S14 no Igaunijas, būvēta kā hobija drifta auto, saglabājot stūri labajā pusē. 2013.gada Subaru BRZ no Ukrainas, iespaidīgi pārbūvēts auto, kurš atzinību guvis ļoti daudz auto šovos un izstādēs.

1999.gada Nissan Skyline R34 no Latvijas, restaurēts un uzlabots, atbilstoši šī Japānas auto leģendas prasībām. 1976 gada Toyota Celica, no Latvijas, gada sākumā iesākts auto restaurācijas projekts, kura atjaunošanā īpašnieks ieguldījis neskaitāmas naktis. 2007 gada Daihatsu Copen, no Latvijas, perfektā stāvoklī ar 40000 nobraukumu.

1997 gada Honda CRX Del Sol no Latvijas labi saglabāts, vizuāli uzlabots auto ar oriģinālu trans top (demontējama jumta daļa, kuru no virsbūves uz bagāžnieku pārvieto mehāniska roka).

1999.gada Subaru Justy no Latvijas, mazs trīs cilindru dzinēja pilnpiedziņas auto, kura jauda uzlabota līdz 400 zirgspēkiem un atbilstoši modificēta piekare un izskats.

1986.gada Mazda 929 no Latvijas, atjaunota un gaumīgi uzlabots ārējais izskats. 2005.gada Mitsubishi lancer evo 8 no Igaunijas īpašā pelēkā tonī, atjaunots līdz jauna auto stāvoklim.

Veicināt jauniešu intresi par tehniku un tehniskajiem sporta veidiem, autosportu. Japfest Riga tiek organizēts reizi gadā, radot iespēju japāņu auto entuziastiem iegūt jaunus kontaktus, apmainīties ar pieredzi un apskatīt auto projektus no Baltijas un citām valstīm svinīgā atmosfērā, veicināt jauniešu intresi par tehniku un tehniskajiem sporta veidiem, autosportu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Kāpēc eksperti neiesaka braukt ar ziemas riepām visu gadu (+VIDEO)

Lai ceļš būtu ne tikai patīkams un ērts, bet arī drošs.

Ekonomika Eksperts: tarifa pieaugums gulsies uz gandrīz visu pārvadātāju pleciem (+VIDEO)

Cīņā par tīru gaisu Eiropas Komisija pastiprina noteikumus.

Kriminālziņas BTA: Zagļus interesē jauni korejiešu krosoveri un prestižu Eiropas zīmolu auto

Vairākas desmitgades par papildu aizsardzību pret automašīnu zagļiem bija jādomā "BMW", "Audi" un "Mercedes-Benz" īpašniekiem, bet tagad iezīmējas jauna tendence - zagļi iecienījuši Dienvidkorejas zīmolu "Hyundai" un "Kia" krosoverus, un jo īpaši tos interesē līdz trīs gadiem vecas automašīnas.