• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


BKUS valdes priekšsēdētājs: 60% bērnu nebija jāved uz slimnīcu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 13:46, 13.04.2024


"Ir iespēja konsultēties pa telefonu ar pediatru attālinātā vizītē".


Desmitiem tūkstošu vecāku un bērnu sociālajos medijos publicē pateicības vēstules slimnīcai.

"Pagājušajā gadā pie mums vērsās 61,5 tūkstotis bērnu, kas nozīmē teju 200 bērnu katru dienu", - atzīst BKUS valdes priekšsēdētājs Valts Ābols.

"60% no šiem bērniem bija tā sauktie zaļie pacienti, kuru nepieciešamība nonākt mediķu redzeslokā noteikti nebija neatliekama, bet labākajā gadījumā akūta. Tas nozīmē, ka šos bērnus nebija nepieciešams apkalpot Bērnu slimnīcas Neatliekamās medicīnas centrā".

"Tajā pašā laikā mēs apzināmies situāciju, ka cilvēkiem sirds ir pilna un ir bažas par bērna veselību, vai tā būtu temperatūra, vai nepārejošas sāpes, kāda trauma, kas ir notikusi pirms dažām dienām. Bieži vien šiem vecākiem arī īsti nav kur griezties, īpaši vakaros, brīvdienās, kad ģimenes ārsts nav pieejams, tādēļ akūta ambulatoriskā palīdzība tiek meklēta Neatliekamās medicīnas centrā. Tas, protams, rada spriedzi mums, kā šo pakalpojumu nodrošināt, jo tas ir saistīts ar ilgāku gaidīšanas laiku, ar specifisku darba organizāciju, lai nepasliktinātu pieejamību tiem bērniem, kam palīdzība nepieciešama ātrāk".

"Mēs apzināmies, ka šī situācija strauji nemainīsies pozitīvā virzienā, jo arī ģimenes ārstiem ir daudz darba, ne visi ģimenes ārsti ir pietiekami drosmīgi strādāt ar maziem bērniem un pavisam maziem bērniem, kā arī ģimenes ārstiem arvien vairāk uzmanību paņem vecāka gadagājuma pacientu aprūpe un mazāk laika paliek bērniem. Ja kaut kam velti mazāk laika, tad arī pārliecība mazinās un labāk nosūti pie speciālista".

"Šī tendence nemazināsies, un līdz ar to mēs vairāk domājam, kādā veidā varam sniegt alternatīvus risinājumus tieši akūtajai palīdzībai. Esam ieviesuši dažādus mehānismus, piemēram, ir iespēja konsultēties pa telefonu ar slimnīcas pediatru attālinātā vizītē, ir iespēja pierakstīties arī akūtā kārtā pie pediatra, esam pastiprinājuši pediatru akūtos gadījumos kapacitāti, un tagad lielā daļā nedēļas dienu ir pieejami divi akūtie ambulatorie pediatri. Tāpat domāsim par digitāliem risinājumiem, kā var paātrināti un atvieglot speciālistu darbu, piemēram, pacientiem, nākot uz akūtu vizīti, daļu no informācijas lūgt jau savadīt sistēmā, lai ārstam ir vairāk laika ar pacientu, nevis iztaujājot, mērot temperatūru, rakstot datorā utt".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Lasiet arī