• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:57, 16.05.2024


Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.



Fizisko personu reģistrā (FPRIS) 2024.gadā no jauna reģistrēti vidēji 476 Ukrainas iedzīvotāji mēnesī. 2023.gadā kopā FPRIS no jauna tika reģistrētas 9445 personas, bet 2024.gadā pirmajos četros mēnešos - 1904 personas, kas ir 62% no šajā pašā periodā reģistrētajiem 2023.gadā.

Šā gada 1.maijā FPRIS bija iekļauts 44 961 Ukrainas iedzīvotājs, kam ir noteikts Latvijas pagaidu aizsardzības statuss. No tiem 61% ir sievietes un 39% - vīrieši.

IeM norāda, ka būtiski kļūst ilgtermiņa atbalsta pasākumi, kas veicina personu iekļaušanos un patstāvību, īpaši - integrācija darba tirgū un Latvijas izglītības sistēmā, ilgtermiņa mājokļa atrašana un valodas apgūšana.

Vienlaikus situācija frontē ir nestabila un grūti prognozējama, kas nozīmē gan to, ka liela daļa Latvijā esošo ukraiņu tuvākajā laikā nevarēs atgriezties Ukrainā, gan to, ka Ukrainas iedzīvotāji turpinās ieceļot, un atkarībā no situācijas attīstības Ukrainā nav izslēgta bēgļu plūsmas palielināšanās, skaidro ministrija.

Trešdien IeM notika pieredzes apmaiņas pasākums par Ukrainas iedzīvotāju uzņemšanu Latvijā. Tikšanās norisinājās jau ceturto reizi.

Lai 2024.gadā realizētu pērn decembrī valdībā apstiprināto pasākumu plānu atbalsta sniegšanai Ukrainas bēgļiem, varētu būt nepieciešami ap 80 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Ļvivā sašauta ukraiņu politiķe un valodniece Irina Fariona (papildināts)

Ļvivā, Ukrainas rietumos, piektdienas vakarā sašauta pazīstamā ukraiņu politiķe un valodniece Irina Fariona, viena no dedzīgākajām cīnītājām par ukraiņu valodas tiesībām, vēsta vietējie mediji un amatpersonas.

Pasaule Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.

Pasaule Par Krievijas karavīru noziegumiem Ukrainā sākti 122 000 kriminālprocesi

Par Krievijas karavīru un viņu līdzdalībnieku noziegumiem Ukrainā sākti apmēram 122 000 kriminālprocesi, liecina Ukrainas Nacionālās policijas svētdien publicētie dati.

Sabiedrība «Ja Krievija uzbruktu Latvijai, tad NATO atbildētu ļoti enerģiski» (+VIDEO)

Pasaules kārtība nav mainījusies, pauž eksperts no Londonas.