• Ada,
  • Adele,
  • Antra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas vislabāk apmaksātais birokrāts Jānis Citskovskis uzraudzīs ierēdņus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 20:34, 10.07.2023


Valsts kancelejai ir aizdomas, ka citi neiet uz darbu.


Bijušais Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieks iepazīstina ar savām kontroles metodēm.

Latvijas ierēdņi grasījās doties atvaļinājumā? Lai nu kā - Valsts sekretāru sanāksmē nāca klajā ar jaunu uzdevumu!

Visām Latvijas ministrijām līdz 2023. gada 15. augustam lika iesniegt Finanšu ministrijai (VNĪ) anonimizētus ministriju darbinieku ikdienas apmeklējuma datus no iekšējām apmeklējuma un drošības sistēmām par 2023. gada pirmo pusgadu, nodalot tos no pakalpojuma sniedzējiem un ārējiem apmeklētājiem.

Par informācijas vākšanu atbildīga ir valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi"

"Tika konstatēts, - izsakās Valsts kanceleja Jāņa Citskovska vadībā, -ka publiski pieejamajos datu avotos nav pieejama visa konceptuālā ziņojuma izstrādei nepieciešamā informācija par lietotajiem nekustamajiem īpašumiem. Ņemot vērā apstākli, ka, lai pieņemtu uz datiem balstītus lēmumus, ir nepieciešama precīza informācija un to, ka Valsts kancelejai un VNĪ nav informācijas par valsts tiešās pārvaldes iestāžu lietoto nekustamo īpašumu noslodzi, ir nepieciešams iegūt informāciju par ministriju darbinieku ikdienas apmeklējumu un faktisko biroju noslodzi".

Rīkojums izdots ne velti – tiks samazināta amatpersonu aizņemtā platība.

Valsts kancelejai līdz 2023. gada 1. oktobrim ir uzdots izstrādāt un finanšu ministram noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā konceptuālo ziņojumu par valsts tiešās pārvaldes iestāžu biroja telpu optimizācijas iespējām.

No 1. jūnija, par 600 eiro mēnesī palielināta Valsts kancelejas direktora Jāņa Citskovska alga, liecina Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") izdotais rīkojums. Tas nozīmē, ka līdzšinējās algas – 5000 eiro – vietā tagad valsts galvenā ierēdņa mēnešalga sasniegs 5600 eiro mēnesī. Līdzīgā rīkojumā pērnā gada vasarā valsts galvenā ierēdņa alga tika noteikta 5000 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rozenvalds: Rinkēviča pirmais gads Valsts prezidenta amatā vērtējams pozitīvi

Kādreizējā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pirmais gads Valsts prezidenta amatā vērtējams ar pozitīvu atzīmi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs Juris Rozenvalds, aicināts komentēt Rinkēviča pirmo prezidentūras gadu.

Sabiedrība Ūdens temperatūra peldvietās svārstās ap 20 grādiem

Lielā daļā Latvijas piekrastes, kā arī upēs un ezeros ūdens temperatūra ir 17..22 grādi, aukstāks ūdens saglabājas Rīgas līča Kurzemes piekrastē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība Nedēļas pirmā diena gaidāma visai saulaina

Pirmdien Latvijā spīdēs saule, to brīžiem aizsegs mākoņi, priekšpusdienā valsts austrumos saglabāsies apmākušās debesis, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Ministru kabinetā izveido komiteju valdības deklarācijas izpildes uzraudzīšanai

Lai koordinētu un pārraudzītu Evikas Siliņas (JV) vadītā Ministru kabineta (MK) deklarācijas izpildi un mērķu sasniegšanu, kā arī noteiktu politikas virzienus citām MK tematiskajām komitejām, izveidota MK Stratēģiskās vadības tematiskā komiteja.

Sabiedrība Ārkārtas valdības sēdi vadīs tieslietu ministre Lībiņa-Egnere

Ministru kabineta ārkārtas sēdi, kurā tiks izskatīti ar valsts budžeta izstrādi saistīti jautājumi, vadīs tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV), informē Valsts kanceleja.

Sabiedrība Ministru prezidenta padomnieces Pastores zinātniskā darba recenzents bija Sprūds

Būdama valdības vadītāja palīdze no "Jaunās Vienotības", amatpersonai ir sakari gan ar Nacionālo apvienību, gan "Progresīvajiem".

Sabiedrība Siliņas birojā strādās vairāki bijušā premjera biroja darbinieki

aunās Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) biroju vadīs bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) biroja vadītāja Ieva Zīberga (attēlā), piektdien pēc valdības apstiprināšanas medijiem pavēstīja Siliņa.