• Anrijs,
  • Arkādijs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Cēsīs vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:33, 03.07.2024


Niniera ezera un Cēsu Meža kapu teritorijās pirmdienas, 1.jūlija, vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā, informē Valsts meža dienests.


Vētras postījumi Cēsu meža kapos.
Foto: LETA

Dienestā atzīmē, ka 1.jūlija vētrā visvairāk cietušas mežaudzes Niniera ezera un Cēsu Meža kapu teritorijās, kur vējā lauzti un gāzti koki konstatēti vismaz 70 hektāru platībā ar aptuveno krāju 6000 kvadrātmetru.

Valsts meža dienests un Cēsu novada pašvaldība patlaban veic saskaņošanas darbus, lai pēc iespējas ātrāk izvāktu vētrā cietušos kokus no Meža kapu teritorijas.

Tāpat dienests aicina Cēsu novada mežaudžu īpašniekus apsekot savas meža teritorijas un, konstatējot vētras lauztus vai gāztus kokus, sazināties ar tuvāko mežniecību.

Valsts meža dienestā atgādina, ka kokus, kas traucē infrastruktūras darbību, atļauts cirst un izvākt no mežaudzes pēc paziņojuma sniegšanas Valsts meža dienestam. Ar paziņojumu atļauts cirst atsevišķus kokus, kas uzkrituši uz infrastruktūras vai noliekušies tādā mērā, ka tie vai to zari traucē infrastruktūras darbību. Ja īpašums atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, īpašniekam ir jāinformē Dabas aizsardzības pārvalde.

Ja postījumi mežaudzēs ir lielāki, koku ciršanai ir nepieciešams Valsts meža dienesta apliecinājums. Meža īpašniekam jāiesniedz pieteikums ciršanas apliecinājumam sanitārā cirtē, ko iespējams izdarīt arī tiešsaistē Meža valsts reģistrā, pirms tam iepazīstoties ar iesniegšanas pamācību.

Dienestā vērš uzmanību, ka vēja lauztie, gāztie un izšūpotie koki var radīt palielinātu bīstamību, tādēļ dienests aicina iedzīvotājus nedoties mežā, kur nesen ir plosījusies vētra.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Sadziedēt zobu Kurzemes bērni brauc uz Rīgu (+VIDEO)

Zobārstu trūkums ir problēma visā valstī.

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies tveice

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms karstāks laiks, dažās dienās iespējams pērkona negaiss un ļoti stiprs lietus, liecina jaunākās laika prognozes.

Lasiet arī

Kultūra Laiks doties Kosmosā,,, uz Cēsīm! Šodien durvis ver Kosmosa izziņas centrs

Šodien Cēsīs ar divu dienu atvēršanas svētkiem durvis apmeklētājiem vērs Kosmosa izziņas centrs, informēja Cēsu novada pašvaldības Attīstības pārvaldes pārstāve Ilze Sestule.

Kultūra Cēsīs šodien svinīgi atklās jauno Kosmosa izziņas centru

Šodien Cēsīs notiks jaunā Kosmosa izziņas centra svinīgā atklāšana, informēja Cēsu novada pašvaldības Attīstības pārvaldes pārstāve Ilze Sestule.

Sabiedrība Cēsīs publiski apspriež iespējamu 9 koku nociršanu Bērzaines ielā

No šodienas līdz 17.oktobrim izsludināta publiskā apspriešana par koku ciršanas ieceri deviņiem kokiem Bērzaines ielā, Cēsīs, informē pašvaldība.

Kultūra Cēsīs atvērs Kosmosa izziņas centru

Cēsīs oktobra sākumā apmeklētājiem durvis vērs Kosmosa izziņas centrs, informēja Cēsu novada pašvaldības Attīstības pārvaldes projekta "Inovācijas centra izveidošana Cēsīs" pārstāve Ilze Sestule.