• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Stratēģiskā tilta būvniecību Kundziņsalā Briškens veiks līdz 2026. gadam (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:16, 06.07.2024


Ja nav tranzīta, pamatojums ir militārais transports.


Kundziņsalas savienojuma projektu Māra Kučinska valdība uzsāka 2016. gadā.

Šis dokuments īpaši paredz: "Rīgas valstspilsētas pašvaldībai pieņemt lēmumu par projekta “Satiksmes pārvads no Tvaika ielas uz Kundziņsalu” īstenošanu 82 667 195,00 euro apmērā, ievērojot valsts budžeta finansējumu 23 000 000,00 euro apmērā un valsts budžeta aizņēmumu 59 667 195,00 euro apmērā".

Kā pamatojumu būvniecībai ministrs saskata:

"Viena no Eiropas Savienības prioritātēm ir militārās mobilitātes tīkla stiprināšana, ieguldot būtiskus līdzekļus militārās mobilitātes ceļu infrastruktūras projektu īstenošanā. Infrastruktūra, kas nodrošina ātru un drošu loģistiku Rīgas ostā ir vitāli nepieciešama arī Latvijas un sabiedroto militārās mobilitātes nodrošināšanai un valsts aizsardzības funkcijas stiprināšanai. Brīvostas pārvalde šobrīd realizē CEF (Eiropas infrastruktūras savienošanas instruments) līdzfinansētu militārās mobilitātes uzlabošanas projektu “Duālas izmantošanas transporta infrastruktūras kapacitātes palielināšana, veicot auto/dzelzceļa un piestātnes infrastruktūras modernizāciju”, kā ietvaros 2023.gadā pabeigusi dzelzceļa tilta Kundziņsalas dienvidu daļā pārbūvi, autoceļa Kundziņsalā pārbūvi, un šobrīd veic piestātņu pārbūvi un savienojošā ceļa Kundziņsalā izbūvi.

Nākotnē paredzēts Kundziņsalā izbūvēto infrastruktūru savienot ar satiksmes pārvadu no Tvaika ielas uz Kundziņsalu, nodrošinot savienojumu ar Ādažu militāro bāzi un pilsētas centru ar mērķi stiprināt Rīgas ostas komerciālo konkurētspēju, vienlaikus uzlabojot Latvijas un sabiedroto militāro mobilitāti. Līdz ar to, līdz Kundziņsalas satiksmes pārvada izbūvei, dzelzceļa tilts ir vienīgais savienojošais posms militārā transporta satiksmei uz/no Kundziņsalas kravu termināļiem. Vēršam uzmanību, ka neizbūvējot Kundziņsalas satiksmes pārvadu, tiks būtiski iedragāta Latvijas un sabiedroto militārā mobilitāte".

2023.gada 6.jūnijā Brīvostas pārvalde noslēdza būvniecības līgumu ar SIA “APEX BUILDING”. Būvniecības līguma ietvaros būvdarbus bija plānots veikt līdz 2023.gada beigām. Ņemot vērā būvdarbu veicēja ierosināto tiesiskās aizsardzības procesu un klimatiskos apstākļus, kuru dēļ nebija iespējams veikt būvdarbus atbilstoši būvdarbu tehnoloģijai, būvniecības līguma izpildes termiņš tika pagarināts un būvdarbu izpilde tika turpināta no Brīvostas pārvaldes finanšu līdzekļiem.

Šobrīd būvdarbu veicējam ir uzsākta maksātnespējas procedūra, kuras ietvaros 2024.gada 18.aprīlī maksātnespējas procesa administratore izdeva paziņojumu par projekta ietvaros noslēgtā līguma ar SIA “APEX BUILDING” līguma izpildes turpināšanu, tādējādi šobrīd būvniecības līguma realizācija tiek turpināta un plānots, ka 2024.gadā būvniecības darbi tiks pabeigti.

Taču dokumentā minēts plāns darbu vēlākai pabeigšanai - līdz 2026. gadam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ārvalstu uzņēmumi interesējas par iespēju licencēt kriptoaktīvu uzņēmumus

Pulcējot vairāk nekā 100 uzņēmumu pārstāvjus no dažādām pasaules valstīm, noslēdzies Latvijas Bankas organizētais vebinārs kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzējiem, kuri izvērtē iespēju Latvijā saņemt MiCA licenci dalībai Eiropas Savienības kopējā tirgū.

Ekonomika Forumā Rīgā tiks runāts par 5G ekonomiku (+VIDEO)

Laikā, kad tehnoloģiju attīstība vairāk līdzinās lēcieniem, nevis vienmērīgam plūdumam, ir jābūt gataviem lēkt pirmajiem.

Ekonomika Biržās naftas cenu kāpums palēninās

Akciju cenas pasaules biržās trešdien mainījās dažādos virzienos, bet naftas cenu pieaugums palēninājās, mazinoties bažām par saspīlējumu Tuvajos Austrumos.

Ekonomika Eksperts: kredītlimits Latvijā ir ar nelielu tendenci samazināties (+VIDEO)

Papildu aktīvas kredītlīnijas un patēriņa kredīti ir vairāk novērojami personām ar sliktu kredītreitingu.

Lasiet arī

Ekonomika Briškens: divas pasta nodaļas varētu saglabāt, ja Dūda nedotos braucienos

VAS "Latvijas pasts" pagaidu padome tiks iecelta tuvākajās dienās, trešdien preses konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Sabiedrība Siliņa: Briškens ir godīgi risinājis satiksmes nozares problēmjautājumus

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzskata, ka satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) ir godīgi un atklāti risinājis satiksmes nozares problēmjautājumus.

Sabiedrība Krauze-Čebotare noraida Briškena pārmetumus par Latvijas pasta izšķērdību

VAS "Latvijas pasts" valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare noraida pārmetumus par darbinieku balles pārspīlēto dārdzību vai nelietderību.

Sabiedrība NA rosina izteikt neuzticību Briškenam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) rosina Saeimu izteikt neuzticību satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P), to pamatojot ar ministra nespēju uzņemties atbildību par nozares vadību.